Home » World » Phenianul a acuzat SUA de utilizarea antraxului activ contra Coreei de Nord

Phenianul a acuzat SUA de utilizarea antraxului activ contra Coreei de Nord

Phenianul a acuzat vineri Washingtonul că utilizează antrax contra Coreei de Nord și a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ancheteze „programele de arme biologice” ale SUA, după ce un eșantion de antrax activ a fost trimis unei baze americane din Coreea de Sud, relatează Reuters.

Eșantioane de antrax activ, care poate fi folosit ca armă biologică, au fost trimise în mod neglijent către Australia, Canada, Marea Britanie, Coreea de Sud, Japonia și spre laboratoare din 19 state americane și Washington, a anunțat recent Pentagonul.

„Statele Unite nu doar posedă arme mortale de distrugere în masă, dar ele și încearcă să le folosească în actuala dispută contra noastră”, a menționat ambasadorul Coreei de Nord la ONU, Ja Song Nam, într-o scrisoare trimisă secretarului general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon.

Coreea de Nord „cere ferm Consiliului de Securitate al ONU să trateze problema transporturilor de antrax activ pentru a investiga programele de arme biologice ale Statelor Unite”, se arată în scrisoare, care datează din 4 iunie.

Vineri, Pentagonul a adăugat Japonia pe lista țărilor care au primit eșantioane de antrax activ de la armata americană.

Mostrele de antrax au fost trimise în 2005 către Camp Zama, o baza militară americană situată la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Tokyo, și distruse în 2009, a anunțat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, colonelul Steve Warren.

„Este important să rețineți că în prezent nu există niciun eșantion de antrax activ sau inactiv în Japonia”, a subliniant Warren.

Pentagonul a demarat o investigație pentru a determina cauzele acestui incident.

Cel puțin 31 de persoane – 23 de angajați guvernamentali și 8 civili – au primit tratament antibiotic preventiv, potrivit Pentagonului.

Însă oficialii americani insistă că nu există niciun pericol pentru sănătatea publică, pentru că toate transporturile de antrax s-au efectuat cu respectarea măsurilor de siguranță.

Sursa: mediafax.ro

Phenianul a acuzat vineri Washingtonul că utilizează antrax contra Coreei de Nord și a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ancheteze "programele de arme biologice" ale SUA, după ce un eșantion de antrax activ a fost trimis unei baze americane din Coreea de Sud, relatează Reuters. Eșantioane de antrax activ, care poate fi folosit ca armă biologică, au fost trimise în mod neglijent către Australia, Canada, Marea Britanie, Coreea de Sud, Japonia și spre laboratoare din 19 state americane și Washington, a anunțat recent Pentagonul. "Statele Unite nu doar posedă arme mortale de distrugere în masă, dar ele și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: