Home » National » Sputnik: Suspiciunile la adresa lui Ponta ridică semne de întrebare privind statutul României în UE

Sputnik: Suspiciunile la adresa lui Ponta ridică semne de întrebare privind statutul României în UE

Suspiciunile de corupție care îl vizează pe premierul Victor Ponta ridică semne de întrebare privind admiterea României în Uniunea Europeană, generând preocupări referitoare la sistemul politic al țării, comentează agenția de presă rusă Sputnik.

„Premierul român, Victor Ponta, a supraviețuit moțiunii de cenzură care viza Cabinetul său, pe fondul suspiciunilor de corupție. Cu toate acestea, acuzațiile pun sub semnul întrebării aderarea României la UE, generând preocupări privind sistemul politic al țării”, comentează Sputnik.

„Cum era de așteptat, premierul Ponta a supraviețuit moțiunii de cenzură depuse de opoziție (…)”, adaugă Sputnik într-un articol intitulat „Acuzațiile de corupție ridică semne de întrebare privind statutul României în cadrul UE”.

„Scandalurile de corupție și acuzațiile privind practici ilegale au generat semne de întrebare referitoare la statutul României de membru al Uniunii Europene, după aderarea împreună cu Bulgaria, în anul 2007”, adaugă agenția de presă rusă, menținând acuzațiile de corupție la adresa lui Victor Ponta și problemele semnalate în cursul scrutinului prezidențial desfășurat în 2014.

România și Bulgaria „au fost admise în Uniunea Europeană în cadrul extinderii Blocului comunitar spre est, în pofida unor preocupări majore exprimate de oficiali europeni privind corupția în instituții guvernamentale și privind infracționalitatea organizată. Chiar dacă situația politică din România a fost monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (…), multe voci au argumentat că acest lucru nu a contribuit la îmbunătățirea situației în România, existând în continuare plângeri privind fapte ilegale comise de oficiali guvernamentali”, încheie Sputnik.

Sursa: mediafax.ro

Suspiciunile de corupție care îl vizează pe premierul Victor Ponta ridică semne de întrebare privind admiterea României în Uniunea Europeană, generând preocupări referitoare la sistemul politic al țării, comentează agenția de presă rusă Sputnik. "Premierul român, Victor Ponta, a supraviețuit moțiunii de cenzură care viza Cabinetul său, pe fondul suspiciunilor de corupție. Cu toate acestea, acuzațiile pun sub semnul întrebării aderarea României la UE, generând preocupări privind sistemul politic al țării", comentează Sputnik. "Cum era de așteptat, premierul Ponta a supraviețuit moțiunii de cenzură depuse de opoziție (...)", adaugă Sputnik într-un articol intitulat "Acuzațiile de corupție ridică semne de întrebare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: