Home / National / Naționala de handbal feminin a României s-a CALIFICAT la turneul final al Campionatului Mondial din 2015

Naționala de handbal feminin a României s-a CALIFICAT la turneul final al Campionatului Mondial din 2015

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la turneul final al Campionatului Mondial din 2015, deși a fost învinsă de reprezentativa Serbiei, vicecampioana mondială en-titre, cu scorul de 28-24 (11-12), în manșa retur a barajului.

În manșa tur, tricolorele antrenate de suedezul Tomas Ryde au învins, la Kraljevo, cu scorul de 32-26 (17-13), astfel încât, cu scorul general de 56-54 obțin calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din acest an.

Sâmbătă, marcatoarele echipei României au fost Neagu 7 goluri, Buceschi 4, Geiger 3, Nechita 2, Brădeanu 2, Ardean-Elisei 2, Manea 2, Chintoan 1, Vizitiu 1, iar pentru Serbia s-au remarcat Zivkovici 6 goluri, Rajovici 6 și Stoiljkovici 6.

Meciul din Sala Polivalentă de 7.200 de locuri, din Cluj-Napoca, s-a disputat cu casa închisă, ultimele bilete fiind vândute sâmbătă dimineață, iar fanii au creat o atmosfera incendiară pe tot parcursul acestuia. Jocul României a avut însă de suferit și nu s-a ridicat la nivelul încurajărilor fanilor tricolori.

În pauză, generația handbalistelor care au cucerit titlul mondial la tineret în 1995 și antrenorii acestora, Dinu Cojocaru și Ioan Băban, au fost premiați de FR Handbal, la 20 de ani de la obținerea performanței.

De asemenea, meciul de sâmbătă a reprezentat și încheierea contractului dintre Tomas Ryde și FRH, tehnicianul semnând în 9 martie o înțelegere valabilă până după meciul retur cu Serbia.

Antrenorul suedez a afirmat că dorește să continue la naționala României, pe care a condus-o în partidele amicale de la Trofeul Carpați, din luna martie, și în cele două dispute cu Serbia, din barajul pentru CM.

Campionatului Mondial din 2015 va avea loc în Danemarca, între 5-20 decembrie.

Naționala României a participat la toate edițiile Campionatului Mondial, începând cu 1957 și are în palmares o medalie de aur și două de argint în această competiție, ultima fiind obținută în 2005 (argint la CM din Rusia).

Sursa: mediafax.ro

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la turneul final al Campionatului Mondial din 2015, deși a fost învinsă de reprezentativa Serbiei, vicecampioana mondială en-titre, cu scorul de 28-24 (11-12), în manșa retur a barajului. În manșa tur, tricolorele antrenate de suedezul Tomas Ryde au învins, la Kraljevo, cu scorul de 32-26 (17-13), astfel încât, cu scorul general de 56-54 obțin calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din acest an. Sâmbătă, marcatoarele echipei României au fost Neagu 7 goluri, Buceschi 4, Geiger 3, Nechita 2, Brădeanu 2, Ardean-Elisei 2, Manea 2, Chintoan 1, Vizitiu 1,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Doi jandarmi din Ialomița, confirmați cu coronavirus. Anunțul făcut de prefectură

Un jandarm din Ialomița a fost diagnosticat cu noul ...

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Franța a depășit pragul de 10.000 de decese, 607 în ultimele 24 de ore

Conform celor mai recente date oferite de Jérôme Salomon, ...

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense

Horoscop 8 aprilie 2020 – Citește previziunile pentru toate ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: