Home » Justitie » Mama ucigașă de la Solești a scăpat de închisoare!

Mama ucigașă de la Solești a scăpat de închisoare!

de Marian MOCANU

În aceeași zi în care, la Bârlad, o tânără în vârstă de 27 de ani își ucidea cu cruzime pruncul în vârstă de doar opt zile, judecătorii vasluieni dădeau o sentință mai mult decât ușoară într-un caz asemănător. Ana Maria Surliac, mama ucigașă de la Solești, a fost condamnată pentru pruncucidere la doar un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. La începutul acestui an, o liceancă din Huși a fost condamnată definitiv la doi ani de închisoare cu executare, tot pentru pruncucidere, după ce inițial magistrații vasluieni dispuseseră suspendarea executării pedepsei.

Magistrații Judecătoriei Vaslui au dat vineri sentința în cazul mamei ucigașe de la Solești, chiar în ziua în care, la Bârlad, avea loc o tragedie asemănătoare, ambele fapte fiind înfăptuite cu o cruzime greu de imaginat. Pentru că și-a ucis cu sânge rece copila nou-născută ulterior încendiind trupul și aruncându-l în WC-ul din curte, soleșteanca Ana Maria Surliac a fost condamnată la doar un an de zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Pe tot parcursul procesului, femeia a susținut că copilul se născuse mort și ea doar a încercat să ascundă nașterea față de soțul ei, care era plecat în străinătate, cu atât mai mult cu cât fetița era rodul unei aventuri extraconjugale.

În vara anului 2013, Ana Maria Surliac, mamă a doi copii, a dat naștere unei fetițe. Imediat după naștere tânăra a învelit capul copilei cu niște cârpe, având intenția clară de a o sufoca, după care a lăsat-o într-un lighean și aplecat să se culce în camera alăturată împreună cu ceilalți doi copii. A doua zi, a luat trupul neînsuflețit a micutei, l-a dus în grădină, unde l-a acoperit cu frunze și i-a dat foc. Ulterior, a strâns resturile carbonizate și le-a aruncat în WC-ul din curte.

Vecinii au fost cei care au anunțat organele de poliție. Aceștia bănuiau că femeia este însărcinată și în momentul în care femeia a apărut fără copil, au bănuit că ceva s-a întâmplat. Tânăra a declarat anchetatorilor că a recurs la acest gest extrem, de a incendia și arunca în WC trupul fetiței, pentru că dorea să-și păstreze soțul, care o părăsise și plecase la muncă în străinătate.

Judecătorii au fost mult prea blânzi cu o mamă care, cu bună știință, și-a ucis copilul nou-născut, cu atât mai mult cu cât, prin comportamentul ei, ascunzând sarcina, era clar că plănuise să scape de un copil pe care nu-l dorea. În timpul procesului, soțul femeii a intentat divorț iar ceilalți doi copii au fost luați din îngrijirea femeii și dați spre creștere bunicilor.

La începutul acestui an, o altă tânără în vârstă de 19 ani, din municipiul Huși, Roxana Mădălina Diaconu, care și-a ucis prin strangulare copilul nou născut, a fost condamnată definitiv de Curtea de apel Iași la doi ani de închisoare cu executare. Inițial, magistrații vasluieni fuseseră îngăduitori, dând o pedeapsă cu suspendarea executării!

de Marian MOCANU În aceeași zi în care, la Bârlad, o tânără în vârstă de 27 de ani își ucidea cu cruzime pruncul în vârstă de doar opt zile, judecătorii vasluieni dădeau o sentință mai mult decât ușoară într-un caz asemănător. Ana Maria Surliac, mama ucigașă de la Solești, a fost condamnată pentru pruncucidere la doar un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. La începutul acestui an, o liceancă din Huși a fost condamnată definitiv la doi ani de închisoare cu executare, tot pentru pruncucidere, după ce inițial magistrații vasluieni dispuseseră suspendarea executării pedepsei. Magistrații Judecătoriei Vaslui au dat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: