Home » Social » Oportunitate pentru șomeri

Oportunitate pentru șomeri

de Marian MOCANU

De la începutul lunii iunie, Agența Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a lansat un nou proiect: Actiunea: Prepaid!. Practic, este vorba de plata indemnizației de șomaj direct pe card, pe lângă alte avantaje, șomerii beneficiind de suport tehnic gratuit în cazul în care întâmpină probleme.

Pentru a veni în sprijinul șomerilor, ANOFM a lansat un nou proiect Actiunea: Prepaid!”, finanțat din fonduri europene, prin care persoanele beneficiare ale indemnizației de șomaj pot opta pentru plata acestor drepturi direct pe card. Proiectul este derulat de AJOFM împreună cu SC Soft Business Union SRL și este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Unul din principalele avantaje șomeri în cazul în care optează pentru acest serviciu constă în faptul că utilizatorul nu trebuie să interacționeze cu banca emitentă de carduri, tot suportul tehnologic urmând a fi oferit de fiecare unitate teritorială, spre exemplu AJOFM Vaslui. De asemenea, va fi furnizată consultanță 24 de ore/zi în cazul în care utilizatorii întâmpină eventuale probleme. Noul proiect se prezintă ca o formă de modernizare a sistemului informatic, având ca rol creșterea capacității administrative proprii, iar ca scop dezvoltarea și implementarea acțiunilor inovative în sprijinul modernizarii Serviciului Public de Ocupare (SPO) și creșterea vizibilității și accesibilității serviciilor oferite de acesta. Practic, este vorba de minimalizarea posibilităților de fraudare a ajutorului de șomaj de către persoane care declară că sunt în căutarea unui loc de muncă.

Proiectul are ca scop cresterea calitativa a serviciului oferit de SPO pentru persoanele in cautarea unui loc de munca si minimalizarea posibilitatilor de frauda in acest sistem.

de Marian MOCANU De la începutul lunii iunie, Agența Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a lansat un nou proiect: „Actiunea: Prepaid!”. Practic, este vorba de plata indemnizației de șomaj direct pe card, pe lângă alte avantaje, șomerii beneficiind de suport tehnic gratuit în cazul în care întâmpină probleme. Pentru a veni în sprijinul șomerilor, ANOFM a lansat un nou proiect „Actiunea: Prepaid!”, finanțat din fonduri europene, prin care persoanele beneficiare ale indemnizației de șomaj pot opta pentru plata acestor drepturi direct pe card. Proiectul este derulat de AJOFM împreună cu SC Soft Business Union SRL și este cofinanțat din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: