Home » Justitie » Și-a făcut duș în cadă, alături de bucățile din propriul prunc pe care-l tranșase cu sălbăticie!

Și-a făcut duș în cadă, alături de bucățile din propriul prunc pe care-l tranșase cu sălbăticie!

de Răzvan CĂLIN, Simona MIHĂILĂ

Detalii înfiorătoare ies la iveală în cazul pruncuciderii de la Bârlad, de la sfârșitul săptămânii trecute. Tânăra de 27 de ani  – Roxana Elena Smocot – a detaliat cu lux de amănunte în fața anchetatorilor modul în care și-a ciopârțit cu o sălbăticie ieșită din comun propriul copil, pe care îl adusese pe lume în urmă cu doar opt zile. Calmul cu care a povestit totul și grija pentru ca toate detaliile furnizate de ea să fie consemnate ca atare, i-a uluit și pe anchetatori. Femeia a povestit cum după ce și-a tranșat băiețelul, i-a adunat bucățile din trup și măruntaiele, le-a pus în cada din baie, după care a făcut și ea un duș tot acolo. Tânăra este cercetată pentru omor calificat prin cruzime și riscă să rămână după gratii toată viața.

Cumplitul caz de pruncucidere de la Bârlad care a îngrozit comunitatea locală ia o nouă turnură pe măsură ce ancheta procurorilor vasluieni se derulează. După o primă rundă de audieri, Roxana Elena Smocot a reușit performanța de a-i ului și pe anchetatori, care, ce-i drept, au văzut ceva la viața lor. Șocantă este nonșalanța și sângele rece cu care tânăra a povestit anchetatorilor (cu lux de amănunte) filmul ororilor pe care le-a comis vineri, 12 iunie. Toate acestea i-au făcut pe procurori să renunțe la depresia postnatală (post partum) ca și motivație a înfiorătoarei crime și să ia în calcul tot mai serios ipoteza unei persoane cu grave probleme psihice, dar care nu este lipsită de discernământ, ci dimpotrivă a premeditat totul, cu bună știință.

”Întâi am tras de mațe, apoi am scos ficatul!”

Alice Ruja

Alice Ruja

”A povestit totul detaliat, de la cap la coadă. Totul! Inclusiv ordinea în care i-a scos bebelușului organele din burtă. Ea a fost cea care a vrut să povestească și nu arăta nici o fărâmă de remușcări. Ba, din contra, ne-a atras atenția atunci când ea a socotit că nu i s-au consemnat spusele întocmai. Spre exemplu, ne-a atenționat că ea a spus că a tras de intestinele copilului de două ori, pentru că nu au ieșit toate din prima! S-a exprimat foarte clar: <<Întâi am tras de mațe, apoi am scos ficatul. Apoi am tăiat coastele și am scos din coaste. Am mai tras încă odată de mațe și atunci au ieșit mațele odată cu inima. După care am scos plămânii>>, și tot așa a povestit, cu lux de amănunte, fără nici un fel de emoție”, ne-a declarat procurorul Alice Ruja, cea care coordonează ancheta în acest caz.

Luciditatea și seninătatea cu care a povestit toate aceste orori, dar și grija exacerbată ca nu cumva anchetatorilor să le scape vreun amănunt din declarația sa, sunt parcă desprinse din filmele horor cu tot felul de psihopați care își ciopârțesc victimele într-un soi de delir sângeros. Deja, anchetatorii vorbesc despre premeditare în acest caz, despre motivație și se pare că vor renunța la a mai clama depresia post partum drept cauză a acestui episod sângeros. Mai ales că Roxana Smocot le-a povestit cu meticulozitate fiecare pas pe care l-a făcut, fiecare acțiune pe care a întreprins-o atât cu o zi înainte de de grozăvie, cât și după ce și-a dus la bun sfârșit carnagiul. Ea a declarat anchetatorilor că ar fi avut o relație extraconjugală cu un alt bărbat și că ea crede că micuțul pe care l-a căsăpit este rezultatul acestui adulter. Și că din aceste motive a decis, pur și simplu, că trebuie să-l omoare.

”Credeți că-i așa ușor de tranșat un copil?!”

La fel de stupefiant este și modul cum s-a comportat imediat după ce și-a omorât și tranșat pruncul. Ea le-a povestit (cu același calm și aceeași seninătate înfiorătoare) că a strâns toate bucățile din trupul sugarului, le-a pus într-o pungă pe care a pus-o în baia din casă, în cadă. După care, s-a suit și ea în cadă și și-a făcut un duș, explicându-le anchetatorilor că se impunea acest lucru pentru că era murdară de sânge! Să-ți faci duș, cu atâta seninătate, în aceeași cadă în care pruncul tău zace făcut bucăți (căsăpit de tine!) este, de acum, un soi de sadism în toată regula! Ba la un moment dat, pe parcursul anchetei, tânăra s-a explicat în fața procurorilor că nu a putut să termine de tranșat bebelușul într-o manieră dezarmantă și înfiorătoare în același timp: ”Dar, ce credeți că-i așa de ușor de tranșat un copil? E ca pe-un pui?!”.

Filmul unei oribil carnagiu!

Crimă înfiorătoare a fost comisă vineri, la orele amiezei, iar bestialitatea cu care tânăra mamă și-a ucis copilul i-a îngrozit pe anchetatori, care au recunoscut că nu au mai văzut așa ceva în toată cariera lor. Scenele, desprinse parcă din filmele de groază, s-au petrecut chiar în casa soților Smocot, situată pe strada Opanez, nr. 33. Soțul, Adrian, era la muncă, acesta find angajat la SC Rulmenți SA Bârlad.

Grozăvia a început în jurul orei 12, când, tânăra a decis să-și omoare pruncul pe motiv că, așa cum a recunoscut ulterior în fața anchetatorilor, copilașul ar fi rezultatul unei relații extraconjugale. Ceea ce a urmat este greu de descris în cuvinte. Și mai terifiant este că mare parte din aceste scene de o violență ieșită din comun s-au consumat sub ochii altor doi copii: un băiat în vârstă de numai 7 ani (verișorul victimei) și frățiorul pruncului ucis. Cei doi au putut vedea îngroziți cum mama își ia pruncul în brațe și cu o furie de nedescris a început să-l calce în picioare și să-l izbească de podea și de pătuțul în care stătea. Astfel de scene teribile s-au consumat preț de câteva minute bune, sub ochii inocenți a doi minori îngroziți. După care, Roxana Smocot a luat trupul micuțului, care era deja inert și l-a scos afară. Urmată de ceilalți doi minori, femeia a avut un scurt moment de luciditate și i-a fugărit în casă, să se uite la televizor.

”Le-a spus celor doi copii că să fugă în casă că e scârbos ceea ce urmează să facă ea. Apoi, folosindu-se de o bucată spartă de teracotă, cu partea ascuțită ca o lamă a acesteia, a început să-și tranșeze pur și simplu copilul. Iar totul a făcut cu o violență ieșită din comun. Sincer, nu am mai întâlnit un asemenea caz până acum”, a mai declarat procurorul Alice Rujai.

Pruncul, tranșat și eviscerat cu o bucată de teracotă spartă!

Ceea ce a urmat în curte este într-adevăr terifiant. Cu ajutorul acelei lame improvizate din bucata de teracotă, tânăra a început să-și tranșeze efectiv pruncul. Mai întâi i-a tăiat trupul în două bucăți, secționândul aproape complet în zona abdominală. După care a început să-l eviscereze, scoțându-i aproape toate măruntaiele afară și aruncându-le pe jos, în curte. În scurt timp, din trupul micuțului nu au mai rămas decât bucăți însângerate. Capul pruncului era făcut zob din cauza loviturilor aplicate de propria sa mamă și anchetatorii bănuiesc că micuțul și-a dat sufletul încă de când era agresat cu violneță în casă. Terifiant este că după acest măcel, femeia a început liniștită să adune bucățile din prunc și le-a dus în baia din casă, unde le-a pus în cada care era goală, fără apă. După care și-a făcut liniștită un duș, ca să se curețe de sângele micuțului. Grozăvia a ieșit la lumină în scurt timp întrucât chiar în timp ce femeia își tranșa cu furie nou-născutul, nepoțelul ei în vârstă de șapte ani a fost sunat pe telefonul mobil de mama sa, cumnată cu mama criminală. Plângând îngrozit, acesta i-a spus mamei sale că mătușa sa îi calcă în picioare verișorul. Femeia a venit într-o fugă la fața locului, însă deja carnagiul se terminase, micuțul zâcând bucăți, adunat grămadă, în cada din casă. În scurt timp, au fost alertate atât poliția, cât și Stația de Ambulanță Bârlad, dar aceștia din urmă nu au mai putut face nimic.

Anchetatorii au descoperit că Roxana figurează încă din 2010 în evidențele Secției de psihiatrie Bârlad ca suferind de mai multe afecțiuni psihice. Ea a avut mai multe internări de-a lungul timpului din această cauză, însă nimeni nu bănuia că ar fi în stare de așa ceva. Chiar și când l-a născut pe primul băiat, acum în vârstă de patru ani, a făcut la fel o depresie postanatală, însă atunci nu s-a manifestat de această manieră. De altfel, anchetatorii au aflat că acum, la a doua sarcină, femeia era extrem de bucuroasă că va avea un al doilea copil.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=5vlrDYNjFao&w=420&h=315]

Mama sadică riscă detenție pe viață!

Răzvan Smuc, medicul ginecolog care i-a urmărit sarcina, a declarat pentru reporterii Est News că sarcina a decurs fără probleme și că tânăra și-a făcut toate analizele și investigațiile recomandate, tocmai pentru a da naștere unui copil sănătos. A născut pe 4 iunie, copilul având o greutate de 3,2 kilograme. A primit nota 8 la naștere. Roxana Elena a fost externată după două zile și era, spun vecinii și familia, extrem de bucuroasă. Chiar dacă a fost diagnosticată și acum cu depresie postnatală, nimănui nu i-a trecut prin cap că ar fi capabilă de niște acte atât de sălbatice și de violente.

Atât soțul ei, cât și întreaga familie, sunt în stare de șoc și nu le vine să creadă cele întâmplate. Roxana Smocot a povestit cu lux de amănunte mare parte din cele întâmplate, mai puțin momentele în care și-a tranșat cu atâta sălbăticie pruncul. Ea fost reținută pentru 24 de ore și transferată în arestul IPJ Vaslui, după care Tribunalul Vaslui a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Oribila faptă comisă de Roxana Elena Smocot este încadrată drept omor calificat prin cruzime și riscă o pedeapsă cu închisoarea pe 25 de ani sau detenție pe viață. Între timp, anchetatorii vor solicita ca tânăra să fie supusă unei expertizări psihiatrice pentru a se stabili, printre altele, dacă a avut discernământ sau nu atunci când a comis oribila crimă.

de Răzvan CĂLIN, Simona MIHĂILĂ Detalii înfiorătoare ies la iveală în cazul pruncuciderii de la Bârlad, de la sfârșitul săptămânii trecute. Tânăra de 27 de ani  - Roxana Elena Smocot - a detaliat cu lux de amănunte în fața anchetatorilor modul în care și-a ciopârțit cu o sălbăticie ieșită din comun propriul copil, pe care îl adusese pe lume în urmă cu doar opt zile. Calmul cu care a povestit totul și grija pentru ca toate detaliile furnizate de ea să fie consemnate ca atare, i-a uluit și pe anchetatori. Femeia a povestit cum după ce și-a tranșat băiețelul, i-a&hellip;

Review Overview

User Rating: 3.38 ( 2 votes)

About Razvan Calin

4 comments

  1. O criminala cu sange rece! Inchisoare pe viata, ca pedeapsa cu moartea e prea usoara pt. asemenea psihopata!

  2. Iata, un gest cutremurator, nu? Dar miile de copii avortati si
    ciopartiti in burtile mamelor lor? Aceste nu sunt tot crime? In orice
    spital sunt gramezi de trupuri, fetusi avortati si macelariti in urma
    avorturilor. Cei care efectueaza avorturi, nu sunt tot criminali? https://www.google.ro/search?q=avort&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI_cjHnJqRxgIV727bCh0n2QBQ

  3. andreea isaura

    fa nely da tu esti psihopata la fel ca smocot criminala,.tu compari avorturile care sunt niste cheaguri chiar daca sunt formati noi nu-i vedem,pe cand asta a stat 9 luni si l-a tinut in burta, a mai alaptat cateva zile dupa care l-a ciopartit ca pe o bucata de carne.tu de aici ce deduci mandro?nu era mai bine sa avorteze ca acum nu mai avea pedeapsa pe toata viata.apropo inca ceva doamna psihopata chiuretajele le fac oamenii specialisti nu noi cu mana noastra.cine le face acasa se cheama pruncucidere.

%d blogeri au apreciat: