Home » Justitie » Cronica unei sinucideri anunțate

Cronica unei sinucideri anunțate

de Răzvan CĂLIN

Gabriela Chirilă, minora de 15 ani care s-a aruncat de pe un bloc din Bârlad, a mai avut o tentativă der sinucidere în 2012, când a vrut să se arunce într-un lac din apropierea orașului.

Ipoteza sinuciderii este luată tot mai mult în serios de anchetatori după ce copila a fost găsită zăcând fără suflare într-o parcare auto din Bârlad, la sfârșitul săptămânii trecute.

Odată declanșate cercetările în acest caz, au început să apară noi elemente care să susțină această teorie. Specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au confirmat că minora a mai avut în urmă cu trei ani o tentativă de suicid.

„La vremea respectivă, ea a încercat să-și pună capăt zilelor. A vrut efectiv să se înece, să se arunce într-un lac din apropierea Bârladului. Dar a fost zărită la tim de un cetățean și astfel a fost salvată. Oricum, tulburările de comportament au apărut odată cu consumul de plante etnobotanice, fapt pentru care a și fost luată de la asistenții maternali și internată în centrele noastre specializate pentru a i se oferi terapie recuperatorie și de reabilitare. De altfel, în ultimul an, nu mai manifesta probleme de acest gen și totul părea că se îndreaptă pe un făgaș normal. Fata socializa foarte bine, comunica foarte bine, deci nu erau semne care să inducă un asemenea scenariu suicidal”, ne-a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Rămâne ca anchetatorii să stabilească cauzele care i-au provocat fetei aceste gânduri suicidale. De altfe, ea a fost internată la începutul anului în curs la Secția de psihiatrie din Bârlad, unde a beneficiat de tratament de specialitate din cauză că reclamase că avea coșmaruri foarte urâte și nu se putea odihni din această cauză. Însă, în luna aprilie, tratamentul medicamentos a fost sistat pentru că minora reușise să depășească acest episod mai puțin plăcut din viața ei.

Pe acoperișul blocului Q 114, de unde se pare că s-ar fi aruncat în gol minora, au fost găsite câteva obiecte de ale ei: telefonul mobil, geanta, încălțările și câteva caiete și manuale școlare. Gabriela Chirilă era instituționalizată de circa un an în Complexul de Servicii Comunitare din Negrești.

de Răzvan CĂLIN Gabriela Chirilă, minora de 15 ani care s-a aruncat de pe un bloc din Bârlad, a mai avut o tentativă der sinucidere în 2012, când a vrut să se arunce într-un lac din apropierea orașului. Ipoteza sinuciderii este luată tot mai mult în serios de anchetatori după ce copila a fost găsită zăcând fără suflare într-o parcare auto din Bârlad, la sfârșitul săptămânii trecute. Odată declanșate cercetările în acest caz, au început să apară noi elemente care să susțină această teorie. Specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au confirmat că…

Review Overview

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: