Home » Social » Florin Piersic, către iubita de la Bârlad – "Cu drag al tău pisoi. Stop. Care face azi patruzecișidoi. Stop"

Florin Piersic, către iubita de la Bârlad – "Cu drag al tău pisoi. Stop. Care face azi patruzecișidoi. Stop"

de Simona MIHĂILĂ

Marele actor s-a iubit prin telegrame, timp de un an de zile, cu o actriță ce juca la Bârlad. Singurele telegrame care le depășeau pe ale lor, ca întindere, erau cele adresate de ziua lui Nicolae Ceaușescu, de către servanții PCR.

Că Florin Piersic este un colos al teatrului și al cinematografiei românești o știe o țară întreagă, însă nu mulți sunt cei care știu că Bârladul face parte din itinerarul pe care l-a urmat una dintre marile povești de iubire din viața sa.
Povestea a durat aproape un deceniu, însă un an s-a consumat pe „ruta” București-Bârlad, la polii ei situându-se el, Florin Piersic, și ea, Gabriela Vlad, o actriță ce evolua pe scena Teatrului „Victor Ion Popa”.
Această filă de amor a produs multă durere. De cap și de degete. Nu musai protagoniștilor, cât unora dintre cei care, fără să vrea, au pătruns în miezul celor mai adânci secrete ale iubirii dintre marele actor și actrița de la Bârlad: telegrafistele care lucrau în cadrul Poștei Bârlad.
Mare parte din dragostea înflăcărată dintre cei doi a înroșit firele de telegraf în acea perioadă. Funcționarele de la Poștă (acum pensionare), au declarat reporterilor Est News, că, telegramele au fost, ca frecvență și ca întindere, în strânsă concurență cu cele adresate lui Nicolae Ceaușescu, de ziua lui.
„Maestrul Florin Piersic și Gabriela erau îndrăgostiți până peste cap. Se bombardau cu telegrame pline de vorbe de iubire, de mai multe ori pe zi. Din experiența mea, a fost dragostea cu cele mai multe telegrame. Multe dintre ele erau și năstrușnice, în versuri. Astea veneau îndeosebi din partea lui. Mi-au rămas în minte fragmente de genul: «Cu drag al tău pisoi / Care face azi patruzecișidoi»”, ne-a povestit una dintre telegrafistele martore ale iubirii de la distanță a lui Florin Piersic.
Se poate deduce, după textul mesajului, că totul se petrecea în perioada în care actorul avea 42 de ani.
Peste un an de zile și-a întreținut marele actor dragostea prin telegrame. Până când actrița de care era îndrăgostit s-a mutat în București, iar firele de telegraf de la Bârlad au mai scăpat de presiunea lui Cupidon.

Actorul se recunoaște „vinovat”

Prezent la Bârlad, săptămâna trecută, cu piesa „Străini în noapte”, marele actor și-a amintit de acest episod din viața lui și, într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului nostru (și publicat în ediția de ieri), a confirmat că s-a iubit cu actrița care juca la Bârlad: „Așa este. Pe vremuri veneam aici. Aveam o iubită, Gabriela Vlad, care a fost, pentru puțin timp, actriță la Teatrul «Victor Ion Popa». Am iubit-o foarte mult”.
Florin Piersic a povestit că relația dintre ei a durat nouă ani, debutul fiind încă de pe timpul în care actrița era studentă la Teatru: „Am dorit să fie aproape de mine, în București, așa că am venit la directorul Constantin Petrican, Dumnezeu să-l ierte, și i-am spus că vreau s-o lase pe Gabriela să plece la București, unde avea un loc rezervat la Teatrul «Barbu Delavrancea». Am amintiri frumoase despre Bârlad. Chiar am dormit într-o cabină, aici în teatru”.

Actrița Gabriela Vlad: „Da pot spune că am fost împreună foarte îndrăgostiți unul de altul”

gabriela vlad 2Povestea de iubire dintre cei doi s-a destrămat, fiecare găsindu-și alt drum, lângă parteneri diferiți. Actrița care a jucat la Bârlad s-a stabilit în Israel unde și-a întemeiat o familie, devenind Werner.
Pe pagina ei de facebook, ea declară: „Relația mea de dragoste cu Florin Piersic a durat din 1974, când eram studenta la IATC și pâna în anul 1983, când l-am cunoscut pe tatăl copiilor mei, omul de afaceri Marcel Werner. Am fost 9 ani împreună și da, pot spune că am fost împreună foarte îndrăgostiți unul de altul, fără să fim într-o relație secretă (pe un post central de televiziune s-a vehicutlat că povestea de dragoste dintre cei doi actori a fost una secretă – n.r.). Din contră, pot spune, eram împreună foarte pe față, dar încercând să nu lovim alte sentimente. Dar, viața bate filmul, și am pornit pe un alt făgaș, fără a mă casători cu Florin, din păcate”.

de Simona MIHĂILĂ Marele actor s-a iubit prin telegrame, timp de un an de zile, cu o actriță ce juca la Bârlad. Singurele telegrame care le depășeau pe ale lor, ca întindere, erau cele adresate de ziua lui Nicolae Ceaușescu, de către servanții PCR. Că Florin Piersic este un colos al teatrului și al cinematografiei românești o știe o țară întreagă, însă nu mulți sunt cei care știu că Bârladul face parte din itinerarul pe care l-a urmat una dintre marile povești de iubire din viața sa. Povestea a durat aproape un deceniu, însă un an s-a consumat pe "ruta"…

Review Overview

User Rating: 4.78 ( 2 votes)

About Simona Vasile