Home » Social » Grenadă neexplodată, găsită într-o curte din municipiul Huși

Grenadă neexplodată, găsită într-o curte din municipiul Huși

de Marian MOCANU

Săpând în grădina casei, un hușean a avut surpriza să găsească o grenadă de mână defensivă rămasă se pare, încă de pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Imediat, bărbatul a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112.

La fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui, care a ridicat elementul de muniție. Grenada transportată și depozitată într-un loc special amenajat, în vederea distrugerii. Este pentru a patra oară în acest an când, în județul Vaslui, sunt descoperite elemente de muniție rămase neexplodate.

În ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. De aceea, cetățenii care se confruntă cu astfel de situații să anunțe imediat organele abilitate, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, evitând atingerea sau milcarea din loc a respectivelor obiecte.

de Marian MOCANU Săpând în grădina casei, un hușean a avut surpriza să găsească o grenadă de mână defensivă rămasă se pare, încă de pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Imediat, bărbatul a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112. La fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui, care a ridicat elementul de muniție. Grenada transportată și depozitată într-un loc special amenajat, în vederea distrugerii. Este pentru a patra oară în acest an când, în județul Vaslui, sunt descoperite elemente de muniție rămase neexplodate. În ciuda stării avansate de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: