Home » Social » Apartament distrus din cauza unui scurtcircuit

Apartament distrus din cauza unui scurtcircuit

de Marian MOCANU

Un scurtcircuit la un cablu de curent improvizat era cât pe ce să provoace o tragedie. Doar intervenția pompierilor militari a făcut ca dezastrul să fie limitat doar la bucătăria unui apartament din Huși.

În cursul după-amiezei de marți, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Huși. Din cauza unui scurtcircuit electric, provocat de un conductor improvizat, mobila de bucătărie a luat foc, la apariția pompierilor incendiul manifestându-se cu flacără deschisă.

Pentru stingerea incendiului a fost nevoie de intervenția unei autospeciale cu apă și spumă și a unui vehicol de interventie și salvare de la înălțimi. Flăcările au distrus o parte din bunurile din bucătărie: o mască pentru spălător din lemn și o ușă glisantă din PVC și s-au degradat pereții încăperii. Intervenția prompă a pompierilor a limitat incendiul la nivelul încăperei respective, fără a afecta celelalte apartamente din bloc. Intervenția a durat aproximativ douăzeci și cinci de minute și nu s-au înregistrat victime.

„Pentru a proteja viața și bunurile, cetățenii trebuie să acorde mai multă atenție normelor specifice de apărare împotriva incendiilor. Nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații. Nu folosiți siguranțele fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat și nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan. Verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora când sunt uzate Nu lasați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului” sunt indicațiile pompierilor.

de Marian MOCANU Un scurtcircuit la un cablu de curent improvizat era cât pe ce să provoace o tragedie. Doar intervenția pompierilor militari a făcut ca dezastrul să fie limitat doar la bucătăria unui apartament din Huși. În cursul după-amiezei de marți, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Huși. Din cauza unui scurtcircuit electric, provocat de un conductor improvizat, mobila de bucătărie a luat foc, la apariția pompierilor incendiul manifestându-se cu flacără deschisă. Pentru stingerea incendiului a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile