Home » Sport » Concurs de șah pentru nevăzători

Concurs de șah pentru nevăzători

de Mihaela NICULESCU

În perioada 11 – 16 iunie, Filiala Județeană Vaslui a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) a desfășurat concursul de șah pentru nevăzători, faza pe filială. Turneul s-a desfășurat în sistem închis (9 runde fiecare cu fiecare), pe parcursul a 4 zile. Au participat zece concurenți: șase din Vaslui, trei din Bârlad și unul din Huși.

„Turneul a fost posibil cu sprijinul Primăriei Vaslui, prin programul „Sportul pentru toți”, care a acordat finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Dezvoltarea sportivă, socializarea și integrarea socială a nevăzătorilor”, întocmit și depus de filiala noastră. Astfel au fost achiziționate cinci jocuri de șah adaptate pentru nevăzători, iar pe parcursul celor patru zile de concurs, concurenții au beneficiat de masă și băuturi răcoritoare. Ocupanții primelor patru locuri au fost recompensați cu premii în bani, oferite de filială.”, ne-a declarat Mihăiță Olaru, președintele ANR Filiala Vaslui.
Clasamentul final a fost următorul: locul I – Stanca Doru Marian; locul II – Spanache Toader; locul III – Olaru Mihăiță; mențiune – Durcan Vasile.
Stanca Doru Marian, câștigătorul concursului va reprezenta filiala la Finala de Șah pentru nevăzători, care se va desfășura în luna septembrie la Sovata.​

de Mihaela NICULESCU În perioada 11 – 16 iunie, Filiala Județeană Vaslui a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) a desfășurat concursul de șah pentru nevăzători, faza pe filială. Turneul s-a desfășurat în sistem închis (9 runde fiecare cu fiecare), pe parcursul a 4 zile. Au participat zece concurenți: șase din Vaslui, trei din Bârlad și unul din Huși. „Turneul a fost posibil cu sprijinul Primăriei Vaslui, prin programul „Sportul pentru toți", care a acordat finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Dezvoltarea sportivă, socializarea și integrarea socială a nevăzătorilor”, întocmit și depus de filiala noastră. Astfel au fost achiziționate cinci jocuri de șah…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: