Home » Invatamant » Liceenii, învățați să dezvolte afaceri!

Liceenii, învățați să dezvolte afaceri!

de Marian MOCANU În perioada 15 mai-12 iunie, la Vaslui a avut loc faza județeană a concursului „Competiția Județeană de Planuri de afaceri”. Premiul întâi a fost adjudecat de liceeni de la Colegiul „Anghel Rugină” din Vaslui, pentru planul de afaceri a firmei virtuale Chocobest. Aceștia vor prezenta proiectul în cadrul fazei finale a competiției, care va avea loc săptămâna viitoare în Italia. Vineri, 12 iunie, unitățile școlare înscrise în „Competiția Județeană de Planuri de afaceri” au fost invitate să-și prezinte proiectele. Activitatea a fost organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui și Asociația pentru Tineret „Emil…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

de Marian MOCANU

În perioada 15 mai-12 iunie, la Vaslui a avut loc faza județeană a concursului „Competiția Județeană de Planuri de afaceri”. Premiul întâi a fost adjudecat de liceeni de la Colegiul „Anghel Rugină” din Vaslui, pentru planul de afaceri a firmei virtuale Chocobest. Aceștia vor prezenta proiectul în cadrul fazei finale a competiției, care va avea loc săptămâna viitoare în Italia.

Vineri, 12 iunie, unitățile școlare înscrise în „Competiția Județeană de Planuri de afaceri” au fost invitate să-și prezinte proiectele. Activitatea a fost organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui și Asociația pentru Tineret „Emil Racoviță 2000” Vaslui. Comisia de evaluare, formată din reprezentanți ai AJOFM Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și Asociația pentru Tineret „Emil Racoviță 2000” Vaslui, a apreciat și notat calitatea prezentărilor.

Competiția a constat în prezentarea unor planuri de afaceri realizate de liceeni, cu scopul de a dezvolta cultura și abilitățile antreprenoriale ale elevilor.

Au fost premiate șase proiecte, locul I revenind planului de afaceri pentru firma Chocobest, realizat de echipa formată din Remus Sabadac și Andreea Roiu, elevi la Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui, pregătiți de profesoara Tinca Daniela Pracsiu.

S-au mai acordat trei premii II și două premii III, toți premianții primind diplome și cărți.

Proiectele premiate vor fi prezentate la Conferința finală a proiectului LLP/Grundtvig „YES- Young Europeans Startup”, care va avea loc în perioada 21 – 24 iunie, în Italia și vor fi incluse ca exemple de bună practică în Ghidul de bune practici (produs final al proiectului).

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: