Home » Justitie » Avocata Alina Scafaru rămâne după gratii

Avocata Alina Scafaru rămâne după gratii

de Marian MOCANU

Magistrații ieșeni au prelungit mandatul avocatei cu încă 30 de zile. Ea a fost arestată la sfârșitul lunii mai pentru dare de mită și introducerea de obiecte interzise în Penitenciarul Iași, va rămâne în arest.

Magistrații ieșeni au prelungit mandatul de arestare preventivă a avocatei vasluience Alina Mihaela Scafaru, reținută de dare de mită și „instigare la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool într-un penitenciar, centru de reținere și arestare preventivă, centru de arestare preventivă, centru educativ și centru de detenție, în scopul folosirii lor de către deținuți”.

Alina Mihaela Scafaru a fost reținută preventiv pentru că încercat să mituiască, cu suma de 1.000 euro, un gardian de la Penitenciarul Iași pentru ca acesta să-i transmită iubitului ei opt telefoane mobile, un încărcător de telefon și mai multe sticle de băutură.

În dosar mai sunt inculpați Florin Rotariu, iubitul avocatei, destinatarul obiectelor interzise, și Aurel Craiu, intermediarul care, în schimbul sumei de 100 lei, a fost de acord să ducă pachetul la închisoare.

Avocata vasluiancă se pare că-și făcuse un obicei în a apăra diverși interlopi ieșeni, cu atât mai mult cu cât iubitul ei, Florin Rotariu, poreclit „Cap de porc”, era unul din locotenenții Cordunenilor. Practic, „Cap de Porc” a încercat în mai multe rânduri să convingă pe unul din gardieni să accepte să-i fie transmise în penitenciar două cartele telefonice. Gardianul a anunțat conducerea penitenciarului Iași care, împreună cu procurorii DNA au organizat un flagrant.

Avocata Scafaru a fost cea care a pregătit pachetul pentru iubitul ei, pachet în care, pe lângă alimente, au fost disimilate și un număr de opt cartele pentru telefon mobil și un încărcător, dar și whisky. Dacă băuturile alcoolice erau destinate iubitului ei, cartelele telefonice se pare că urmau să ajungă la mai mulți interlopi, deținuți în penitenciar, aceștia, la rândul lor, urmând a le folosi pentru a-și conduce afacerile.

Acum, pentru faptul că, la imboldul prietenului ei, a dat mită unui gardian, tânăra avocată riscă până la șapte ani de închisoare.

de Marian MOCANU Magistrații ieșeni au prelungit mandatul avocatei cu încă 30 de zile. Ea a fost arestată la sfârșitul lunii mai pentru dare de mită și introducerea de obiecte interzise în Penitenciarul Iași, va rămâne în arest. Magistrații ieșeni au prelungit mandatul de arestare preventivă a avocatei vasluience Alina Mihaela Scafaru, reținută de dare de mită și „instigare la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool într-un penitenciar, centru de reținere și arestare preventivă, centru de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: