Home » Social » Nu va lasati pe tanjală – Vara e altfel

Nu va lasati pe tanjală – Vara e altfel

de Mihaela NICULESCU

În perioada 1 iulie – 1 septembrie, Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad va derula un program special de vacanță cu titlul „Biblioteca altfel”. Se vor desfășura mai multe activități pe parcursul săptămânilor, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, la care vor putea participa atât copii, adolescenți dar și adulți.

Astfel, ziua de luni (între orele 10 și 12) va fi ziua în care veți putea să călătoriți virtual prin marile capitale ale lumii. Veți putea cunoaște obiective turistice importante, dar și câte ceva din specificul muzical, culinar, al fiecărei capitale. Marțea și joia, între orele 9 și 11, sunt așteptați la bibliotecă copii cu vârste între 6 și 10 ani, la cercul de pictură. Coordonaroarea cercului este binecunoscuta pictoriță Berta Maria Moldoveanu, actualmente studentă la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași. Tot marți, la secțiile Tehnică și Muzicală a bibliotecii, preț de două ore (9-11), veți putea participa la audiții de muzică clasică, nu înainte de a afla date importante despre viața și opera marilor compozitori ai lumii.
În zilele de miercuri și vineri, în intervalul orar 9 -12, Biblioteca organizează cursuri de limba engleză și franceză, predate de un profesor de liceu bârlădean, care are contract de voluntariat cu Biblioteca „Stroe S Bellloescu”.
Joia, între orele 9 și 11, iubitorii de origami și quilling pot fi inițiați în arta împăturirii și răsucirii hârtiei, în cadrul unui club coordonat de profesoara Camelia Toderașc, de la Liceul „Marcel Guguianu” din Zorleni. Tot joia, între orele 10 și 11, copiii sunt așteptați la secția Copii a Bibliotecii, la „Ora poveștilor”, unde se vor întâlni cu eroii basmelor și poveștilor.
Vineri, între 9 și 13, în Grădina publică, la foișor, se va derula programul „Biblioteca din grădină”, în cadrul căruia voluntarii vor organiza diverse activități ludice, dar se vor putea face și înscrieri și împrumuturi de carte. Serile de vineri vor fi dedicate filmului. Reprezentanții Bibliotecii vor încerca să organizeze, după ora 20, seri de film în aer liber.
„Pentru perioada 1 iulie – 1 septembrie, am inițiat organizarea unui concurs pe care l-am intitulat „Convinge-mă să citesc!”. Le vom propune participanților patru titluri de cărți, pe care vor trebui să le citească până la 1 septembrie. Cei mai buni cititori, care ne vor convinge să facem lectura operelor indicate, vor fi premiați. Premiile vor consta în cărți ce vor fi acordate pe trei categorii: copii, adolescenți și adulți.”, ne-a declarat Cristina Vizitiu, șefa Serviciului Biblioteci.

de Mihaela NICULESCU În perioada 1 iulie – 1 septembrie, Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad va derula un program special de vacanță cu titlul „Biblioteca altfel”. Se vor desfășura mai multe activități pe parcursul săptămânilor, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, la care vor putea participa atât copii, adolescenți dar și adulți. Astfel, ziua de luni (între orele 10 și 12) va fi ziua în care veți putea să călătoriți virtual prin marile capitale ale lumii. Veți putea cunoaște obiective turistice importante, dar și câte ceva din specificul muzical, culinar, al fiecărei capitale. Marțea și joia, între orele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: