Home » Invatamant » „Ritmuri pe portativ”, la a treia ediție

„Ritmuri pe portativ”, la a treia ediție

de Marian MOCANU

La sfârșitul acestei săptămâni, Palatul Copiilor Vaslui va organiza cea de-a treia ediție a festivalului concurs „Ritmuri pe portativ”. La interpretare vocală vor participa circa 72 de soliști din 13 județe, iar la secțiunea dans s-au înscris deja circa 40 de formații. „Pentru a se evite orice suspiciune cu prvire la corectitudinea jurizării, elevii de la Palatul Copiilor vaslui, mulți dintre ei laureați la diverse concursuri naționale sau internaționale, nu vor participa la acest festival”, a declarat profesrorul Alin Bulboacă, organizatorul manifestării.

Duminică 21 iunie, în Parcul Copou sau, în caz de vreme nefavorabilă, în incinta Centrului „Alexandra Nechita”, de lângă Școala 8, se va desfășura cea de a 3-a ediție a Festivalului – concurs de muzică ușoară și dans pentru copii și tineret „Ritmuri pe portativ”.

Alin Bulboacă

Alin Bulboacă

„Ca și la celelalte două ediții, și-au anunțat participarea foarte mulți copii din țară, un motiv fiind și faptul că, pentru asigurarea unei totale experiențe, la acest concurs concurs nu participă elevii de la Palatul Copiilor Vaslui, tocmai pentru a se evita eventualele suspiciuni în acordarea premiilor. În schimb, s-au înscris mai mulți elevi de la școli din municipiul Vaslui, dornici de afirmare”, a declarat profesorul Alin Bulboacă, organizatorul manifestării.

Concursul de muzică este structurat pe cinci categorii de vârstă: 5-7 ani, 8-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani și 16-18 ani. S-au înscris peste 70 de copii din București, Cluj, Arad, Iași, Bacău, Piatra Neamț, Buzău, Constanța, Galați, Râmnicu Sărat, Pașcani, Medgidia, Vaslui, dovadă a popularității de care s-au bucurat cele două ediții anterioare.

La sectiunea „Dans” sunt înscrise circa 40 de formații din peste 15 județe, jumătate dintre acestea fiind înscrise în concurs, restul urmând a susține recitaluri, fără participare directă.

Concursul este organizat sub egida Ministerului Educației și Cercetării Științifice și este coordonat de Palatul Copiilor Vaslui în parteneriat cu primăria Municipiului Vaslui.

În juriul manifestării se află profesorii Alis Vîrlănuță și Alin Bulboacă, îndrumători ai unor formații laureate la diverse concursuri naționale sau internaționale, acesștia fiind și organizatorii manifestării.

de Marian MOCANU La sfârșitul acestei săptămâni, Palatul Copiilor Vaslui va organiza cea de-a treia ediție a festivalului concurs „Ritmuri pe portativ”. La interpretare vocală vor participa circa 72 de soliști din 13 județe, iar la secțiunea dans s-au înscris deja circa 40 de formații. „Pentru a se evite orice suspiciune cu prvire la corectitudinea jurizării, elevii de la Palatul Copiilor vaslui, mulți dintre ei laureați la diverse concursuri naționale sau internaționale, nu vor participa la acest festival”, a declarat profesrorul Alin Bulboacă, organizatorul manifestării. Duminică 21 iunie, în Parcul Copou sau, în caz de vreme nefavorabilă, în incinta Centrului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile