Home » Sanatate » Acordarea tichetelor restante, o povară în plus pentru spital

Acordarea tichetelor restante, o povară în plus pentru spital

de Mihaela NICULESCU

Cei 530 de membri Sanitas de la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad nu știu exact când și dacă vor primi tichetele de masă restante obținute în instanță. Comitetul director al spitalului a avansat o propunere: alocarea a câte cinci tichete lunar, în tranșe care se vor derula pe parcursul a doi ani.

„Le-am solicitat reprezentanților Sanitas să-mi prezinte tabelele cu numele și numărul de tichete ce revine fiecărui membru de sindicat, pentru a ști la ce sumă se ridică valoarea tichetelor neacordate. Deocamdată, nu știm cum vom proceda întrucât situația financiară a spitalului este destul de precară. Consiliul de Administrație va trebui să ia, în cele din urmă, o hotărâre.”, ne-a declarat Angela Chirilă, managerul interimar al spitalului bârlădean.

Curtea de Apel Iași a emis în martie o hotărâre definitivă și irevocabilă pe care spitalul va trebui să o respecte. Sanitas a dat în judecată spitalul, a câștigat, iar membrii săi așteaptă să-și primească tichetele restante.

„Nu avem obiecții dacă tichetele vor fi alocate eșalonat, pentru că este vorba, totuși, de sume mari, aferente tichetelor restante pe opt luni. Nu există membru Sanitas care va primi toate tichetele restante, pentru că, să nu uităm, a fost perioada concediilor și s-au făcut între timp și pensionări. Consiliul de Administrație trebuia să se întâlnească săptămâna trecută, dar ședința a fost amânată. Sindicatul Sanitas a organizat, la spitalul bârlădean, două ședințe cu membrii, la care a participat și Daniela Clătinici, președinta Uniunii Județene Sanitas, în cadrul cărora li s-a adus la cunoștință propunerea conducerii.”,a declarat Cristi Puțeanu, vicepreședinte Sanitas Vaslui.

Liderul bârlădean al Sanitas este optimist în privința unei hotărâri, care se va lua în curând, doar pentru acei angajați care sunt membri de sindicat, în ciuda faptului că arieratele spitalului sunt într-o creștere continuă.

de Mihaela NICULESCU Cei 530 de membri Sanitas de la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad nu știu exact când și dacă vor primi tichetele de masă restante obținute în instanță. Comitetul director al spitalului a avansat o propunere: alocarea a câte cinci tichete lunar, în tranșe care se vor derula pe parcursul a doi ani. „Le-am solicitat reprezentanților Sanitas să-mi prezinte tabelele cu numele și numărul de tichete ce revine fiecărui membru de sindicat, pentru a ști la ce sumă se ridică valoarea tichetelor neacordate. Deocamdată, nu știm cum vom proceda întrucât situația financiară a spitalului este destul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. inchideti acest spital plin de infectii intraspitalicesti si mizeri!!!

%d blogeri au apreciat: