Home / Social / Bârladul sub lupă – Cum să dai de pământ cu ecologia

Bârladul sub lupă – Cum să dai de pământ cu ecologia

de Mihaela NICULESCU

Zece ani i-au trebuit unui zărzărel din spatele blocului G2, din strada V. I . Popa, să ajungă la nivelul etajului al doilea și să dea roade. Locatarii blocului nu s-au putut bucura decât doi ani de frumusețea și roadele pomului sădit de ei. Anul acesta, din „dragoste” pentru natură, un vecin mutat recent la parter, a hotărât, cu de la sine putere, să îngrădească locul din fața apartamentului său, ca mai apoi să-l betoneze.

Hotărând să aibă beton și nu verdeață în fața geamului, și-a adus mai multe roabe de balast, pentru care nu a găsit alt loc unde să-l depoziteze, decât la rădăcina zarzărului, sufocându-l. Copacul verde s-a uscat în câteva zile.

Indignați, locatarii au sesizat Serviciul Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei, care i-a pus în vedere vecinului „ecologist” să îndepărteze materialul de construcții de la rădăcina pomului. A trecut o săptămână și nu s-a întâmplat nimic, cu o singură excepție – strădania iubitorilor de natură a fost îngropată în pietriș de iubitorul de beton.

de Mihaela NICULESCU Zece ani i-au trebuit unui zărzărel din spatele blocului G2, din strada V. I . Popa, să ajungă la nivelul etajului al doilea și să dea roade. Locatarii blocului nu s-au putut bucura decât doi ani de frumusețea și roadele pomului sădit de ei. Anul acesta, din „dragoste” pentru natură, un vecin mutat recent la parter, a hotărât, cu de la sine putere, să îngrădească locul din fața apartamentului său, ca mai apoi să-l betoneze. Hotărând să aibă beton și nu verdeață în fața geamului, și-a adus mai multe roabe de balast, pentru care nu a găsit…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: