Home » World » Hackerii au blocat la sol 1.400 de pasageri ai companiei aeriene poloneze LOT

Hackerii au blocat la sol 1.400 de pasageri ai companiei aeriene poloneze LOT

Aproximativ 1.400 de pasageri ai companiei aeriene poloneze LOT au fost blocați la sol pe aeroportul Chopin din Varșovia, duminică, după ce hackerii au atacat sistemul de computere al companiei, folosit pentru planificarea zborurilor, relatează Reuters, în pagina electronică.

Sistemul de computere a fost spart în cursul după-amiezii și reparat după aproximativ cinci ore, timp în care zece zboruri naționale și internaționale ale LOT au fost anulate și mai mult de zece au avut întârzieri, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei poloneze, Adrian Kubicki.

LOT s-a ocupat duminică seara de pasageri și unii dintre ei s-au putut îmbarca pentru a ajunge la destinație. Compania a declarat că le-a oferit camere la hotel celor care au fost nevoiți să rămână peste noapte.

În niciun moment nu a fost însă compromisă siguranța, a declarat Kubicki, iar zborurile cu destinația Varșovia au putut ateriza fără probleme. Niciun alt aeroport nu a fost afectat, a adăugat el.

„Noi folosim un sistem de computere de ultimă generație, dar această (acțiune a hackerilor) ar putea fi o amenințare pentru alții din industrie”, a continuat Kubicki. Atacul este anchetat în prezent de autorități.

Aeroportul nu a fost afectat, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia.

Sursa: mediafax.ro

Aproximativ 1.400 de pasageri ai companiei aeriene poloneze LOT au fost blocați la sol pe aeroportul Chopin din Varșovia, duminică, după ce hackerii au atacat sistemul de computere al companiei, folosit pentru planificarea zborurilor, relatează Reuters, în pagina electronică. Sistemul de computere a fost spart în cursul după-amiezii și reparat după aproximativ cinci ore, timp în care zece zboruri naționale și internaționale ale LOT au fost anulate și mai mult de zece au avut întârzieri, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei poloneze, Adrian Kubicki. LOT s-a ocupat duminică seara de pasageri și unii dintre ei s-au putut îmbarca pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile