Home / Sanatate / Analize gratuite, la Sfântul Așteaptă!

Analize gratuite, la Sfântul Așteaptă!

de Mihaela NICULESCU

Laboratorul de analize al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a obținut, de aproape două luni, acreditarea RENAR. Cu toate acestea, pacienții din ambulatoriu încă nu pot beneficia de analize gratuite.

„Deocamdată, lucrăm la un dosar destul de stufos, cu care va trebui să ne prezentăm la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru a încheia contract cu aceasta. Contractarea va permite, pe viitor, efectuarea de analize gratuite pentru pacienții din ambulatoriu, în limita plafonului alocat”, ne-a declarat dr. Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean.

Chiar dacă va fi încheiat contract cu CJAS, problema finanțării va fi cea mai dificilă. O primă finanțare nu va fi posibilă până în toamnă, adică după o rectificare bugetară. Cu siguranță, în starea în care se află sistemul sanitar românesc, sumele alocate lunar de CJAS laboratorului Spitalului „Elena Beldiman” vor fi destul de mici. Mai mare a fost efortul făcut de spital pentru obținerea acreditării RENAR, în care mulți și-au pus mari speranțe.

de Mihaela NICULESCU Laboratorul de analize al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a obținut, de aproape două luni, acreditarea RENAR. Cu toate acestea, pacienții din ambulatoriu încă nu pot beneficia de analize gratuite. „Deocamdată, lucrăm la un dosar destul de stufos, cu care va trebui să ne prezentăm la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru a încheia contract cu aceasta. Contractarea va permite, pe viitor, efectuarea de analize gratuite pentru pacienții din ambulatoriu, în limita plafonului alocat”, ne-a declarat dr. Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean. Chiar dacă va fi încheiat contract cu CJAS, problema…

Review Overview

About Mihai Vasile

One comment

  1. Aici DNA va trebui sa faca putina lumina.Pentru privat sunt bani pentru laboratorul ambulatorului nu.

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: