Home » Justitie » Atenție, bicicliști!

Atenție, bicicliști!

de Marian MOCANU

La sfârșit de săptămână, doi bicicliști au fost transportați la spital după ce s-au dezechilibrat în trafic și au căzut. Abaterile comise de bicicliști reprezintă a patra cauză în comiterea evenimentelor rutiere, de la începutul anului fiind înregistrate nu mai puțin de 17 evenimente având această cauză.

De la începutul acestui an, abaterile comise de bicicliștii aflați în trafic au determinat producerea a 17 accidente rutiere în județul Vaslui, pe întreg anul trecut având loc doar 28 astfel de evenimente. Chiar dacă, în multe cazuri, aceste evenimente au avut drept rezultat rănirea bicicliștilor, fără implicarea altor participanți la trafic, au avut totuși drept consecințe rănirea gravă a trei persoane, alte 15 fiind ușor rănite.

În acest an, în statistica întocmită la nivelul județului Vaslui, abaterile comise de bicicliști reprezintă a patra cauză în comiterea evenimentelor rutiere. Două astfel de cazuri, în care au fost implicați bicicliști au avut loc sâmbătă, 20 iunie. De fiecare dată, a fost vorba de răniri suferite după ce persoanele în cauză nu au mai putut stăpâni mijlocul de locomoție, într-unul din cazuri accidentul având loc și pentru că biciclistul era în stare avansată de ebrietate.

Spre exemplu, un tânăr hușean în vârstă de 28 ani s-a accidentat în timp ce se deplasa pe strada Gheorghe Frentz, după ce a condus o bicicletă neechipată cu sistem de frânare corespunzător. Pe un sector de drum în pantă biciclistul nu a putut efectua virajul la dreapta și a căzut în afara părții carosabile. Transportat de urgență la Spitalul municipal Huși, tânărul a fost diagnosticat cu „fractură rotulă și fractură claviculă”.

În aceeași zi, un biciclist în vârstă de 50 ani, din comuna Tutova, care se deplasa pe o bicicletă pe un drum sătesc, din cauza neatenției, dar și a faptului că se afla sub influența băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil. Victima a fost transportată la Spitalul municipal de Urgența Bârlad unde a fost diagnosticată cu „traumatism cranio-facial”. Biciclistul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

de Marian MOCANU La sfârșit de săptămână, doi bicicliști au fost transportați la spital după ce s-au dezechilibrat în trafic și au căzut. Abaterile comise de bicicliști reprezintă a patra cauză în comiterea evenimentelor rutiere, de la începutul anului fiind înregistrate nu mai puțin de 17 evenimente având această cauză. De la începutul acestui an, abaterile comise de bicicliștii aflați în trafic au determinat producerea a 17 accidente rutiere în județul Vaslui, pe întreg anul trecut având loc doar 28 astfel de evenimente. Chiar dacă, în multe cazuri, aceste evenimente au avut drept rezultat rănirea bicicliștilor, fără implicarea altor participanți…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: