Home » World » Forțele kurde au preluat controlul asupra unei baze militare aparținând grupării Stat Islamic

Forțele kurde au preluat controlul asupra unei baze militare aparținând grupării Stat Islamic

Unitățile de apărare a poporului kurd (YPG) au preluat controlul, luni, asupra unei baze militare din provincia Rakka aparținând grupării extremiste sunnite Stat Islamic (SI), a anunțat purtătorul de cuvânt al YPG.

„Au fost învinși”, a declarat Redur Xelil pentru Reuters, referindu-se la cucerirea bazei „Liwa 93”.

Această bază militară, situată la șapte kilometri sud-vest de Ain Issa, la aproximativ 50 de kilometri nord de Rakka, capitala califatului proclamat de jihadiștii din cadrul SI, a fost pierdută anul trecut de forțele guvernamentale siriene.

YPG a obținut deja o victorie importantă în cursul săptămânii trecute, când a preluat controlul asupra Tel Abyad, un oraș situat la granița dintre Siria și Turcia. Victoria obținută de YPG la Tel Abyad a privat SI de o cale de aprovizionare. Însă cea mai importantă victorie a YPG împotriva SI a fost obținută la începutul anului, la Kobane, unde un asediu al extremiștilor sunniți a fost respins după patru luni de lupte.

Creșterea influenței în Siria a forțelor kurde peshmerga îngrijorează Ankara, care se teme de o posibilă reluare a conflictului separatist în estul Turciei.

Sursa: mediafax.ro

Unitățile de apărare a poporului kurd (YPG) au preluat controlul, luni, asupra unei baze militare din provincia Rakka aparținând grupării extremiste sunnite Stat Islamic (SI), a anunțat purtătorul de cuvânt al YPG. "Au fost învinși", a declarat Redur Xelil pentru Reuters, referindu-se la cucerirea bazei "Liwa 93". Această bază militară, situată la șapte kilometri sud-vest de Ain Issa, la aproximativ 50 de kilometri nord de Rakka, capitala califatului proclamat de jihadiștii din cadrul SI, a fost pierdută anul trecut de forțele guvernamentale siriene. YPG a obținut deja o victorie importantă în cursul săptămânii trecute, când a preluat controlul asupra Tel…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile