Home » Justitie » Liber la furat!

Liber la furat!

de Marian MOCANU

Hoții de butelii, de la Văleni, au fost eliberați, ieri, din arest preventiv, cu toate că cei doi (din care unul recidivist) erau acuzați pentru mai multe furturi din locuințe, dar și pentru conducerea fără permis a unui autovehicol.

Bogdan Fitcovschi și Dumitru Deliu, cei doi hoți de butelii din Văleni, au fost eliberați din arest preventiv în urma unei decizii luate vineri de judecătorii din cadrul Judecătoriei Vaslui. Cei doi vor fi cercetați în continuare în stare de control judiciar, astfel că, deși au fost acuzați de mai multe furturi calificate din locuințe, vor putea să-și facă pe mai departe „meseria.

La sfârșitul lunii apirlie a acestui an, la un control al polițiștilor vasluieni, pe strada Traian din municipiul Vaslui, a fost oprit Bogdan Constantin Fitcoschi, un tânăr din Văleni, în vârstă de 26 de ani, în al cărui vehicol erau nu mai puțin de zece butelii de aragaz. Polițiștii au descoperit faptul că individul nu doar că nu poseda permis de conducere, ci și că buteliile erau furate de la o societate comercială din comuna Pungești. Furtul fusese comis împreună cu un alt tânăr, tot din Văleni, Dumitru Deliu, în vârstă de 21 de ani, cu care dealtfel mai dăduse niște spargeri.

Pentru a nu fi identificați, cei doi preferau să „opereze” în comune aflate la mare distanță de domiciliu. Fitcovschi era cunoscut în comună, fiind component al echipei de fotbal din localitate, Viitorul Văleni. De altfel, el era cunoscut ca un tip violent, mai având o condamnare pentru lovire.

Polițiștii au mai stabilit faptul că în lunile martie și aprilie cei doi au mai pătruns fără drept în două locuințe din comuna Solești, de unde au sustras obiecte electronice, obiecte de îmbrăcăminte, unelte electrice în valoare totală de peste 9.000 lei.

Fitcoschi opera și singur, acesta fiind bănuit și de comiterea a altor trei furturi săvârșite la începutul anului în societăți comerciale din comuna Laza. Din câte se pare, pe hoț îl pasionau buteliile, din Laza furând nu mai puțin de 36 de butelii de aragaz, în valoare totală de 6.700 lei.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: