Home » Business » Planurile acționarului Kaufland: să transforme rețeaua în discounter pe suprafață mare

Planurile acționarului Kaufland: să transforme rețeaua în discounter pe suprafață mare

Grupul german Schwarz, proprietarul lanțurilor Kaufland și Lidl, și-a prezentat în presa germană planurile pentru urmă­torii cinci ani, planuri ce prevăd atingerea bornei de 100 mld. euro afaceri, transformarea hipermarketurilor Kaufland în discounter pe suprafață mare și expansiunea magazinelor Lidl pe noi piețe, printre care și SUA.
Potrivit ultimelor date ale ZF, nemții de la Schwarz au devenit anul trecut cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 mld. euro. Doar în România compania a avut în 2014 un business cumulat pentru Kaufland și Lidl de peste 2,5 mld. euro. De altfel, Kaufland este liderul pieței lo­cale, cu o rețea de peste 100 de hipermarketuri cu prețuri mici și cu afaceri anul trecut de 1,8 mld. euro. Lidl, intrat în România în 2011 prin pre­lua­rea Plus Discount, are, potrivit esti­mărilor ZF afaceri de peste 700 mil. euro în 2014. Rezul­ta­tele companiei nu sunt publice.
Sursa: zf.ro
Grupul german Schwarz, proprietarul lanțurilor Kaufland și Lidl, și-a prezentat în presa germană planurile pentru urmă­torii cinci ani, planuri ce prevăd atingerea bornei de 100 mld. euro afaceri, transformarea hipermarketurilor Kaufland în discounter pe suprafață mare și expansiunea magazinelor Lidl pe noi piețe, printre care și SUA. Potrivit ultimelor date ale ZF, nemții de la Schwarz au devenit anul trecut cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 mld. euro. Doar în România compania a avut în 2014 un business cumulat pentru Kaufland și Lidl de peste 2,5 mld. euro. De altfel, Kaufland este liderul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: