Home / National / Situația din România ar putea fi discutată joi în Comisia LIBE a Parlamentului European
View of the hemicycle of the European Parliament in Strasbourg 0n July 8, 2008 during the vote session about a law requiring airlines to cap their emissions of CO2 from 2012 and to pay for a portion of the pollution generated. Apart from the four-day monthly plenary sessions, the imposing parliament building in Strasbourg lies empty for 307 days a year and off limits to anyone but security guards, maintenance workers and guided tours. AFP PHOTO JOHANNA LEGUERRE

Situația din România ar putea fi discutată joi în Comisia LIBE a Parlamentului European

Situația din România ar putea fi discutată, joi, în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, în urma unei cereri făcută în plenul din 8 iunie, potrivit proiectului de ordine de zi al comisiei.

Un “schimb de opinii privind situația din România (în urma cererii din cadrul sedinței plenare din 8 iunie și din Conferința președinților din 11 iunie)” ar putea avea loc, “eventual”, joi, în ședința Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European.

Este vorba de un schimb de opinii cu reprezentanții Comisiei Europene.

Ordinea de zi va fi votată, joi, la începutul ședinței LIBE.

Președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, la propunerea Delegației României, a cerut, pe 8 iunie, în plenul de la Strasbourg, ca situația premierului Victor Ponta, față de care s-a cerut începerea urmăririi penale, să fie discutată în Parlamentul European, se arată într-un comunicat al popularilor europeni.

“Situația din România este îngrijorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcția Națională Anticorupție trebuie lăsată să investigheze spre a aduce lumină în cazul acuzațiilor grave aduse lui Ponta”, a declarat Manfred Weber.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a propus ca subiectul să fie discutat în comisia de specialitate (Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne), precum și în Conferința liderilor grupurilor parlamentare, înainte de a fi discutat în plen.

“Este inadmisibil ca premierul și ministrul Justiției să amenințe liderii opoziției și să intimideze cetățenii care doresc să participe la demonstrații prin care cer demisia lui Victor Ponta”, a afirmat copreședintele Delegației române în grupul PPE Theodor Stolojan.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat.

Sursa; mediafax.ro

Situația din România ar putea fi discutată, joi, în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, în urma unei cereri făcută în plenul din 8 iunie, potrivit proiectului de ordine de zi al comisiei. Un "schimb de opinii privind situația din România (în urma cererii din cadrul sedinței plenare din 8 iunie și din Conferința președinților din 11 iunie)" ar putea avea loc, "eventual", joi, în ședința Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European. Este vorba de un schimb de opinii cu reprezentanții Comisiei Europene. Ordinea de zi va fi…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

A ars Duster-ul Primăriei Pogana!

Surpriză incendiară, la propriu, pentru Maricel Gîfu, fostul primar ...

Incendiu la o plantație de salcâmi din Trestiana

În ultima perioadă, vegetația uscată arde destul de des ...

Turci opriți cu focuri de armă de polițiștii de frontieră vasluieni la granița cu Republica Moldova

Trei turci și un basarabean au fost opriți cu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: