Home » Invatamant » Trupa de teatru în limba engleză de la LMK, pe podium la Cluj

Trupa de teatru în limba engleză de la LMK, pe podium la Cluj

de Roxana NĂSTASĂ

Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui mai punctează un succes. Trupa de teatru în limba engleză a unității de învățământ, îndrumată de profesor Mihaela Claudia Liteanu a luat premiul pentru cel mai bun spectacol, fiind cea mai importantă distincție la Festivalul-concurs național de teatru în limba engleză „Come with us to Dramaland”, care se desfășoară anual la Cluj.

Competiția prestigioasă de la Cluj se află la a 15-a ediție, având și ediții internaționale, fiind înscrisă pe lista de proiecte educative ale Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

Trupa de teatru în limba engleză de la LMK se află la a șaptea participare la „Dramaland”, iar de fiecare dată îndrumătorul trupei a propus interpretarea unor texte dramatice moderne, actuale, cu multiple semnificații, pe care le-a adaptat, tradus și transpus scenic cu ajutorul elevilor liceului, pasionați de teatru în limba engleză, revenind de la festival cu importante premii care aduc cinste. Piesa jucată pe scena de la Cluj anul acesta – „The House on the Border/Casa de pe Graniță”, cu ajutorul căreia premiul a ajuns la Vaslui este o parabolă a lumii contemporane, o fină ironie și critică acidă la adresa granițelor ca și concept de a despărți artificial oameni și popoare prin crearea de conflicte care, adesea, degenerează în războaie fără sens.

Din trupa câștigătoare de la LMK de anul acesta fac parte elevii Răzvan Ciulei, Ana Gongu-Stănescu, Alexandra Ciurescu, Parascheva Roșu, Narcisa Rotaru, Mihnea Dima, Petru Hage-Moussa, Bianca Corozel, Rebeca Ciobanu, Adrian Mîță, Roxana Fecioru și George Blăgeanu. De asemenea, Răzvan Ciulei a primit premiul al II-lea la categoria „Cel mai bun actor” al acestei ediții. Reamintim că Răzvan Ciulei a fost laureat, în 2014, al premiului I la etapa națională a Olimpiadei de limba engleză, la categoria bilingv.

de Roxana NĂSTASĂ Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui mai punctează un succes. Trupa de teatru în limba engleză a unității de învățământ, îndrumată de profesor Mihaela Claudia Liteanu a luat premiul pentru cel mai bun spectacol, fiind cea mai importantă distincție la Festivalul-concurs național de teatru în limba engleză „Come with us to Dramaland”, care se desfășoară anual la Cluj. Competiția prestigioasă de la Cluj se află la a 15-a ediție, având și ediții internaționale, fiind înscrisă pe lista de proiecte educative ale Ministerului Educației și Cercetării Științifice. Trupa de teatru în limba engleză de la LMK se află la a șaptea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile