Home » Administratie » Finanțele Publice contribuie la bugetul Vasluiului

Finanțele Publice contribuie la bugetul Vasluiului

de Marian MOCANU

„Afacere” de succes pentru Primăria municipiului Vaslui: reînoirea contractului de concesiune a terenului pe care este situat sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui va aduce în visteria municipalității peste jumătate de miliard de lei vechi annual. Prețul pe metru pătrat al acestui teren, în suprafață de peste jumătate de hectar, este unul pe măsură: 61,30 euro/mp/an.

La viitoarea ședință a Consiliului Local Vaslui, care va avea loc în data de 25 iunie, va fi supus spre aprobarea consilierilor un proiect de hotărâre privind constituirea unui drept de superficie cu titlu oneros pentru terenul apartinând domeniului privat al Municipiului Vaslui, în suprafață de 5.122 mp, către ANAF – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași – Administrația Județeană a Finanțelor Publice.

Mai pe românește, Primăria Vaslui va concesiona terenul pe care este situat sediul AJPF Vaslui, pentru o perioadă care va fi decisă de consilierii locali.

Conform raportului de specialitate întocmit de municipalitate, valoarea calculată pentru concesionarea terenului situat pe strada Ștefan cel Mare, nr. 56 (în Crucea Gării), este de 61,30 euro/mp/an. Astfel, pentru suprafața de 5122 mp solicitată de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, anual, Primăria Vaslui va încasa peste 55.855 lei annual. Practic, acești bani vor face obiectul unei compensări între taxele și impozitele datorate de municipalitate Finanțelor Publice și acestea din urmă.

În anul 2000, terenul resepctiv a fost concesionat fără licitație Ministerului Finanțelor, ulterior acolo fiind ridicat sediul DGFP Vaslui. Chiar dacă suma primită este doar o picătură de ploaie din oceanul cheltuielilor, în acest an, doar pentru serviciile publice generale fiind prevăzută suma de peste opt milioane și jumătate, primăria Vaslui se poate lăuda că are printre contribuabili și Ministerul Finanțelor Publice!

de Marian MOCANU „Afacere” de succes pentru Primăria municipiului Vaslui: reînoirea contractului de concesiune a terenului pe care este situat sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui va aduce în visteria municipalității peste jumătate de miliard de lei vechi annual. Prețul pe metru pătrat al acestui teren, în suprafață de peste jumătate de hectar, este unul pe măsură: 61,30 euro/mp/an. La viitoarea ședință a Consiliului Local Vaslui, care va avea loc în data de 25 iunie, va fi supus spre aprobarea consilierilor un proiect de hotărâre privind constituirea unui drept de superficie cu titlu oneros pentru terenul apartinând domeniului privat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile