Google+
Home » World » Guvernul Ungariei a suspendat un acord privind acceptarea imigranților extracomunitari. Uniunea Europeană cere explicații

Guvernul Ungariei a suspendat un acord privind acceptarea imigranților extracomunitari. Uniunea Europeană cere explicații

Guvernul Ungariei a decis, marți, suspendarea unilaterală pe termen nedeterminat a unui acord cu Uniunea Europeană privind acceptarea solicitanților de azil, invocând „protejarea intereselor poporului ungar”.

„Din rațiuni tehnice, Guvernul Ungariei a decis suspendarea pe termen nelimitat a Acordului Dublin, ce reglementează situația solicitanților de azil”, informează un comunicat oficial citat de MTI.

„Este necesară protejarea intereselor poporului ungar”, a explicat Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ungariei, în interviuri acordate cotidianului austriac Die Presse și site-ului ungar Index.

„Barca este plină. Ne dorim cu toții o soluție europeană, dar trebuie să protejăm interesele poporului ungar și ale țării”, a precizat Kovacs, amintind că autoritățile ungare se confruntă cu un aflux masiv de refugiați.

Săptămâna trecută, premierul de dreapta al Ungariei, Viktor Orban, anunța că Guvernul de la Budapesta nu va aștepta o „soluție europeană” la problema imigrației, precizând că este responsabilitatea țării să își protejeze frontierele. „Guvernul Ungariei nu va aștepta o soluție europeană la problema imigrației; statul are responsabilitatea de a-și proteja frontierele”, declara Viktor Orban. „Intrarea ilegală într-un stat este o infracțiune care trebuie evitată”, a subliniat Orban. Referindu-se la controversatul plan al Ungariei de a construi un gard la frontiera cu Serbia, Orban sublinia că este vorba de „un detaliu tehnic” pentru menținerea securității.

Viktor Orban a catalogat drept „nebunie” planul Comisiei Europene care prevede distribuirea în numeroase state UE a zeci de mii de imigranți extracomunitari aflați în Italia și Grecia.

UE cere explicații Ungariei privind decizia de a nu mai accepta imigranți extracomunitari

Comisia Europeană a intervenit, marți seară, cerând explicații Guvernului Ungariei în legătură cu decizia de a suspenda procedurile de acceptare a imigranților extracomunitari, informează Reuters.

„În contextul în care Tratatul Dublin nu prevede posibilitatea suspendării transferurilor imigranților, Comisia Europeană cere Ungariei să ofere imediat clarificări în legătură cu natura și amploarea problemelor tehnice invocate, precum și despre măsurile luate pentru remedierea situației”, anunță un reprezentant al Executivului UE citat de Reuters.

Sursa; mediafax.ro

Guvernul Ungariei a decis, marți, suspendarea unilaterală pe termen nedeterminat a unui acord cu Uniunea Europeană privind acceptarea solicitanților de azil, invocând "protejarea intereselor poporului ungar". "Din rațiuni tehnice, Guvernul Ungariei a decis suspendarea pe termen nelimitat a Acordului Dublin, ce reglementează situația solicitanților de azil", informează un comunicat oficial citat de MTI. "Este necesară protejarea intereselor poporului ungar", a explicat Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ungariei, în interviuri acordate cotidianului austriac Die Presse și site-ului ungar Index. "Barca este plină. Ne dorim cu toții o soluție europeană, dar trebuie să protejăm interesele poporului ungar și ale țării",…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: