Home » Sanatate » Sănătatea femeilor, în atenția DSP

Sănătatea femeilor, în atenția DSP

de Roxana NĂSTASĂ

Având în vedere incidența crescută a întreruperilor de sarcină în județul Vaslui, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui derulează Subprogramul de sănătate a femeii – intervenția Prevenirea sarcinilor nedorite prin creșterea accesului la servicii moderne de planificare familială, pentru conștientizarea populației asupra prevenirii sarcinilor nedorite.
Scopul campaniei este de a furniza populației informații de bază despre serviciile de planificare familială din județul Vaslui pentru schimbarea de atitudine vizavi de importanța metodelor de contracepție.
Programul se adresează persoanelor șomere, elevelor și studentelor, persoanelor care fac parte din familii beneficiare de ajutor social, femeilor cu domiciliul stabil în mediul rural, femeilor care efectuează un avort, la cerere, într-o unitate sanitară publică, precum și altor persoane fără venituri, care dau declarație pe propria răspundere în acest sens.
Produsele contraceptivele se acordă gratuit prin cabinetele de planificare familială din mediul urban, prin cabinetele medicilor de familie din mediul rural incluși în program, prin cabinetele de obstetrică-ginecologie din ambulatoriul de specialitate și spital, precum și prin secțiile de ginecologie în care se efectuează avorturi la cerere.
Datele statistice de la nivelul DSP Vaslui arată că în cursul anului trecut, în județul Vaslui s-a înregistrat o creștere a numărului de avorturi cu 27 %, comparativ cu anul 2013, iar anul acesta aproximativ 12 % din totalul de avorturi au fost făcurte de minore.

de Roxana NĂSTASĂ Având în vedere incidența crescută a întreruperilor de sarcină în județul Vaslui, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui derulează Subprogramul de sănătate a femeii – intervenția Prevenirea sarcinilor nedorite prin creșterea accesului la servicii moderne de planificare familială, pentru conștientizarea populației asupra prevenirii sarcinilor nedorite. Scopul campaniei este de a furniza populației informații de bază despre serviciile de planificare familială din județul Vaslui pentru schimbarea de atitudine vizavi de importanța metodelor de contracepție. Programul se adresează persoanelor șomere, elevelor și studentelor, persoanelor care fac parte din familii beneficiare de ajutor social, femeilor cu domiciliul stabil în mediul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: