Home » National » Țăranii români, terorizați de samsarii din piețe. Ce le pregătește statul

Țăranii români, terorizați de samsarii din piețe. Ce le pregătește statul

Chiar dacă țăranii români au tone de fructe și legume de vânzare, numeroși români cumpără din piețe și oboare alimente de import, din cauza intermediarilor care domină piețele. Tot samsarii din piețe sunt responsabili și de prețurile mai mari la fructele și legumele românești, prețuri de care nu beneficiază producătorul român.

În prezent, spațiile comerciale agro-alimentare sunt „acaparate în continuare de bișnițari sau intermediari, care continuă să ne vândă produse de import introduse în țară în mod ilegal, fără acte și la prețuri de dumping comercial”, avertizează deputatul Mircea Dan.

În opinia sa, singura soluție pentru a-i elimina pe samsari din lanțul comercial agricol o reprezintă piețele volante în toate localitățile din România. Parlamentarul a înaintat Guvernului o propunere în acest sens.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, susține această soluție, datorită avantajelor pe care le implică. În primul rând, piețele volante asigură condițiile pentru cât mai mulți producători de a-și vinde marfa, mărind în acest fel oferta de produse pe piață și determinând totodată reducerea prețurilor la produsele agroalimentare.

Apoi, piețele volante răspund cerințelor adreesate de cât mai mulți cetățeni, în special din mediul urban, privind amplasarealor în zone accesibile consumatorilor și în anumite perioade de timp. Totodată, această soluție contribuie la creșterea producțiilor agroalimentare din România, la creșterea consumului, cât și la un grad de încredere mărit al consumatorilor în produsele autentice românești.

De asemenea, în piețele volante se desfășoară un comerț alimentar modern, civilizat și autorizat de instituțiile abilitate în acest scop, eliminând practicile incorecte de comerț alimentar. Astfel, crește calitatea produselor cerute de consumatori.

Ministrul Daniel Constantin a mai menționat că, la această dată, a fost înregistrată la Senat „propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri de organizare și funcționare a piețelor volante mobile pentru comercializarea produselor agroalimentare”, pentru care ministerul va formula un punct de vedere. Propunerile Ministerului Agriculturii vor fi incluse în acest act normativ.

Sursa: money.ro

Chiar dacă țăranii români au tone de fructe și legume de vânzare, numeroși români cumpără din piețe și oboare alimente de import, din cauza intermediarilor care domină piețele. Tot samsarii din piețe sunt responsabili și de prețurile mai mari la fructele și legumele românești, prețuri de care nu beneficiază producătorul român. În prezent, spațiile comerciale agro-alimentare sunt „acaparate în continuare de bișnițari sau intermediari, care continuă să ne vândă produse de import introduse în țară în mod ilegal, fără acte și la prețuri de dumping comercial”, avertizează deputatul Mircea Dan. În opinia sa, singura soluție pentru a-i elimina pe samsari…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Didita Gheltu

    sa dea domnul sa se faca asa ceva ca nu se mai poate cu acesti hoti ai pietei .ei si vinzatorii lor care fura la cintar pt a-si rotunji suma data de samsar.

%d blogeri au apreciat: