Home » Justitie » Bătaie între veri cu final incendiar

Bătaie între veri cu final incendiar

de Marian MOCANU

Doi veri din satul Pungești, Puiu și Vasile Coromelcea, au avut o dispută în urma căruia cel din urmă l-a altoit cu un băț pe celălalt. Lovit în orgoliu, Puiu s-a răzbunat dând foc la furajele vărului. Acum este cercetat pentru distrugere.

O simplă ceartă între neamuri a avut un deznodământ incendiar, pentru ca finalul să aibă loc la postul de poliție. Marți seară, întâlnindu-se pe ulița satului Siliștea, comuna Ivănești, verii Puiu și Vasile Coromelcea au avut o discuție care a degenerat. În lipsă de argumente și enervat pe vărul său mai tânăr cu 11 ani, Vasile Coromelcea, în vârstă de 60 de ani, l-a lovit de mai multe ori cu bățul pe care-l folosea la mers. Ulterior, cei doi au plecat spre casele lor, numai că pe drum, Puiu s-a decis să se răzbune pe ruda sa, care l-a făcut de rușine în sat. A luat din bucătărie un chibrit și s-a dus pe terenul vărului Vasile, unde acesta avea depozitat nutrețul, dând foc la trei din cele patru stoguri de fân. Până să observe și să intervină localnicii, focul s-a extins și la cel de-al patrulea stog de fân, amenințând să cuprindă și un morman de lemne depozitate în apropiere.

Pentru stingerea incendiului a fost nevoie de intervenția autospecialei de stingere a pompierilor militari de la Punctul de Lucru Ivănești, care au acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună. În urma incendiului, au ars aproximativ patru tone de fân și lucernă, fiind salvate alte patru tone și circa patru metri cubi lemn de foc.

În timp ce pompierii munceau să stingă focul, Vasile Coromelcea l-a luat iar la bătaie pe vărul Puiu, pe care-l bănuia de provocarea incendiului, fiind despărțiți de localnici. Condus la postul de poliție Pungești, Puiu Coromelcea a recunoscut cu seninătate faptele, descriind cu lux de amănunte evenimentele, insistând chiar că el a dat foc doar la trei dintre stoguri, nu la toate patru! Puiu Coromelcea s-a ales cu dosar penal pentru distrugere.

de Marian MOCANU Doi veri din satul Pungești, Puiu și Vasile Coromelcea, au avut o dispută în urma căruia cel din urmă l-a altoit cu un băț pe celălalt. Lovit în orgoliu, Puiu s-a răzbunat dând foc la furajele vărului. Acum este cercetat pentru distrugere. O simplă ceartă între neamuri a avut un deznodământ incendiar, pentru ca finalul să aibă loc la postul de poliție. Marți seară, întâlnindu-se pe ulița satului Siliștea, comuna Ivănești, verii Puiu și Vasile Coromelcea au avut o discuție care a degenerat. În lipsă de argumente și enervat pe vărul său mai tânăr cu 11 ani,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: