Home » Sanatate » S-a găsit medic de familie pentru cetățenii din Viișoara!

S-a găsit medic de familie pentru cetățenii din Viișoara!

de Roxana NĂSTASĂ

Cei aproximativ 1.600 de cetățeni din comuna vasluiană Viișoara pot răsufla liniștiți, pentru că acum au medic de familie.

După ce au stat luni bune fără medic și au fost nevoiți să bată drumurile până în alte comune pentru rețete și nevoi medicale, de când doctorul Vitalie Dobroslav a plecat în Uruguay, acum problema s-a rezolvat. Un medic din Iași, Izabella Cristina Brujbu a venit la Viișoara și chiar și-a început activitatea de săptămâna aceasta, încheind deja contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui. Oamenii din Viișoara pot merge astfel la medicul din comună, numai cei care s-au mutat în altă parte au de așteptat un termen de șase luni.
„S-a găsit medic la Viișoara, i-am încheiat contractul cu CJAS și sperăm că va sta. Este meritul primarului comunei, el a reușit acest lucru după mai multe demersuri. Sperăm, totodată, că pacienții pot reveni pe listele medicului din Viișoara pentru că dacă pleci, abia după șase luni te poți înscrie înapoi la alt medic. Așa că cei care s-au înscris în alte comune, timp de șase luni acolo vor rămâne”, ne-a declarat Simona Polak, director CJAS Vaslui.
“Am făcut multe demersuri până când am determinat un medic de la Iași, pe doamna Izabella Brujbu să vină la noi. A încheiat contract cu Casa și și-a început activitatea. A fost foarte greu, dar bine că am găsit”, ne-a declarat primarul comunei Viișoara, Liviu Pârciu.

de Roxana NĂSTASĂ Cei aproximativ 1.600 de cetățeni din comuna vasluiană Viișoara pot răsufla liniștiți, pentru că acum au medic de familie. După ce au stat luni bune fără medic și au fost nevoiți să bată drumurile până în alte comune pentru rețete și nevoi medicale, de când doctorul Vitalie Dobroslav a plecat în Uruguay, acum problema s-a rezolvat. Un medic din Iași, Izabella Cristina Brujbu a venit la Viișoara și chiar și-a început activitatea de săptămâna aceasta, încheind deja contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui. Oamenii din Viișoara pot merge astfel la medicul din comună,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile