Home » Justitie » „Mogulii” de la E-ON! (Foto+Video)

„Mogulii” de la E-ON! (Foto+Video)

de Răzvan CĂLIN

Echipele E-ON Electrica au distrus întreaga rețea de distribuție din Bârlad a operatorului de cablu TV LIDAS PROD SRL. Aproape 4.000 de abonați au avut de suferit de pe urma acțiunii în forță a celor de la E-ON. Aceștia din urmă susțin că aveau tot dreptul să facă acest lucru din cauză că LIDAS PROD ar fi avut restanțe la plata chiriei pentru stâlpii pe care era amplasată rețeaua de cablu. LIDAS PROD a făcut plîngere penală împotriva E-ON pentru comiterea infracțiunii de distrugere, pagubele generate fiind de aproximativ 100.000 de lei, la o primă evaluare sumară.

E-ON Electrica Bârlad a reușit să-și dea din nou în petec și și-a încordat din nou mușchii de mare firmă care profită din plin de monopolul pe care îl deține pe piața locală. De această dată, orgoliul de mari moguli ai celor de la E-ON s-a îndreptat către unul dintre principalii operatori de cablu TV și Internet din Bârlad, respectiv SC LIDAS PROD SRL. În urmă cu câteva zile, echipele E-ON Bârlad, într-o demonstrație de forță fără precedent, au tăiat pur și simplu fibra optică întinsă pe stâlpi, provocând pentru două zile haos în activitatea LIDAS PROD și, cel mai important, afectând aproape 4.000 de abonați.

Totul a pornit de la faptul că între LIDAS PROD SRL și E-ON Electrica au apărut tensiuni din cauza unui contract încheiat între cele două firme. Concret, LIDAS PROD SRL a închiriat stâlpii de electricitate ai E-ON pentru a-și putea întinde rețeaua metropolitană de cablu TV și Internet. Recent, între cele două părți s-au purtat negocieri referitoare la tarifele de închiriere a stâlpilor, discuțiile fiind destul de aprinse pentru că nu s-a ajuns la o înțelegere amiabilă. Mai mult, E-ON Electrica a acuzat faptul că firma de cablu TV ar avea restanțe (circa 200.000 de lei) la plata chiriei.

”Practic, contractul a fost încheiat în septembrie anul trecut, dar ne-am trezit că cei de la E-ON ne-au facturat și retroactiv, pe o perioadă de patru – cinci luni în urmă. Oricum, problema nu este asta, ci modul în care au înțeles să acționeze domnii de la E-ON. Noi le-am propus un grafic de reeșalonare a datoriilor, însă ei nu au fost de acord cu acesta și au încercat să ne impună un altul pe care ne-ar fi fost imposibil să-l putem respecta. Ne solicitau undeva la 600 de milioane de lei vechi pe lună, or noi nu avem încasări de o asemenea valoare într-o lună”, ne-a declarat Gabi Săndulescu, adminstratorul Punctului de lucru de la Bârlad al SC LIDAS PROD SRL.

Au tăiat fibra optică cu fierăstrăul!

Așa cum a recunoscut și el, litigiul sau mai bine zis neînțelegerile pe marginea valorii chiriei sau problema restanțelor sunt niște simple aspecte ale unui bussiness între doi agenți economici. Reprezentanții LIDAS PROD SRL ne-au spus că nu s-a pus vreodată problema neachitării datoriilor către E-ON, însă ceea ce i-a indignat la culme a fost modul brutal și ilegal în care furnizorul de energie electrică a încercat să le forțeze mâna. După ce au trimis câteva notificări firmei prin care îi amenințau că vor lua măsuri drastice, ehipele E-ON au fost trimise în teren pentru represalii. În decurs de două zile, cei de la E-ON au reușit să taie pur și simplu în mai multe locuri rețeaua de cablu TV și Internet din Bârlad.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Af2Dvu8aQW4&w=420&h=315]

”Practic, se poate spune că ne-au hăcuit rețeaua. În prima zi (pe 10 iunie), au venit și au tăiat fibra optică de pe rețeaua principală din oraș. Pur și simplu au venit cu macaralele lor, s-au suit pe stâlpi și ne-au tăiat cu fierăstrăul cablurile. Bun, am zis că poate vom ajunge la un consens și până seara am reușit să refacem întreaga rețea. Însă, ce a urmat a doua zi a fost și mai drastic. Echipele E-ON ne-au tăiat rețeaua în mai multe puncte din oraș, astfel încât toți abonații noștri au rămas fără cablu TV și Internet. Ba au făcut același lucru și în localitățile din apropierea Bârladului, distrugându-ne în aceeași manieră rețelele din Simila, Zorleni, Puiești și Viișoara”, ne-a mai precizat Săndulescu.

Plângere împotriva E-ON pentru distrugere!

Aproximativ 4.000 de abonați ai LIDAS PROD SRL (atât din Bârlad, cât și din satele aferente) nu au mai beneficiat de cablu TV și Internet vreme de două zile. Cât privește volumul pagubelor provocate în urma ”raidurilor” E-ON, la o primă estimare au fost evaluate la circa 100.000 de lei vechi. Dar ceea ce-i supără și mai tare pe cei de la LIDAS PROD SRL este modul brutal în care au acționat echipele E-ON. Tocmai din această cauză, LIDAS PROD SRL a depus la Poliția Bârlad o plângere împotriva E-ON Electrica, pe care o acuză de comiterea infracțiunii de distrugere.

”Bun, avem datorii la ei. Am înțeles asta. Am înțeles și că sunt stâlpii lor. Dar nu trebuiau să procedeze de o asemenea manieră. Puteau să ne dea jos rețeaua de pe stâlpi fără să o taie, fără să o distrugă. De fapt, nici nu aveau voie să facă acest lucru, adică să ne taie cablurile, fibra optică. Asta este ilegal, pentru că vorbim aici de distrugere. De asta am și făcut plângere penală împotriva E-ON. Până la urmă, activitatea firmei noastre la Bârlad și în comunele arondate unde avem abonați, a fost paralizată complet vreme de două zile. Iar pagubele sunt însemnate, deși încă suntem în curs de evaluare. În consecință, era normal să apelăm la instituțiile statului abilitate să intervină în astfel de situații. Sperăm că se va face dreptate, iar cei care ne-au blocat activitatea firmei și ne-au provocat prejudicii grave, vor fi trași la răspundere!”, ne-a mai spus Săndulescu.

Deocamdată, ancheta celor de la Poliția Bârlad este în plină desfășurare, urmând ca în funcție de cele constatate să se dea soluția legală. Am fi vrut să consemnăm și punctul de vedere al celor de la E-ON Electrica și am apelat la purtătorul de cuvânt al firmei, Sorin Munteanu. Din păcate, nu a putut fi contactat deoarece a avut telefonul mobil închis sau era într-o zonă fără semnal.

de Răzvan CĂLIN Echipele E-ON Electrica au distrus întreaga rețea de distribuție din Bârlad a operatorului de cablu TV LIDAS PROD SRL. Aproape 4.000 de abonați au avut de suferit de pe urma acțiunii în forță a celor de la E-ON. Aceștia din urmă susțin că aveau tot dreptul să facă acest lucru din cauză că LIDAS PROD ar fi avut restanțe la plata chiriei pentru stâlpii pe care era amplasată rețeaua de cablu. LIDAS PROD a făcut plîngere penală împotriva E-ON pentru comiterea infracțiunii de distrugere, pagubele generate fiind de aproximativ 100.000 de lei, la o primă evaluare sumară.…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)

About Razvan Calin

3 comments

  1. niste jigodii pensionati astai asunt cei de la electrica si isi fac treaba de mantuiala! !! barlad este „asaltat de pene de current ca niciunde in alt oras din tara!!!!!!”NEPROFESIONISTI!

  2. aaalllllooo E-ON? ma….cand dracu mai terminatii cu prostiile si treceti la treaba serios? adica sa faceti reteaua asta de kkt sa functioneze non-stop fara opriri…? jecmaniti chiar pe tot…nu va mai ajung banii care-i luati de la oameni..ati trecut la distrugeri de fime? nici cu executorul nu se intampla asa ceva…HOTIIIILOR…..BARLADENI DESTEPTAREA

%d blogeri au apreciat: