Home » Justitie » Polițistul hușean care, beat fiind, a lovit un copil, a scăpat de arest la domiciliu

Polițistul hușean care, beat fiind, a lovit un copil, a scăpat de arest la domiciliu

de Marian MOCANU

Șirul măsurilor blânde luate de judecătorii Tribunalului Vaslui continuă. Aceștia au dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul polițistului de frontieră din Huși care nu doar că a accidentat grav un copil, dar a și fugit de la locul accidentului, punându-și soția să declare că ea era la volanului.

În luna februarie a acestui an, polițistul de frontieră Andrei Andrunache a accidentat grav un copil, în timp ce gonea cu 130 de km/oră prin centrul municipiul Huși și a fugit de la locul faptei. Ulterior, soția acestuia a luat vina asupra ei, pentru ca, o zi mai târziu, Andrei Andrunache să se predea polițiștilor, recunoscând că el a condus mașina în momentul accidentului.

Inițial arestat preventiv, acesta a fost plasat în arest la domiciliu, pentru ca zilele trecute judecătorii Tribunalului Vaslui să decidă că și această măsură este prea grea, polițistul urmând a fi crecetat în stare de libertate, sub control judiciar. Decizia judecătorilor vasluieni vine după ce Judecătoria Huși a menținut, pe 18 iunie, arestul la domiciliu.

Tudor Călin, copilul în vârstă de 13 ani spulberat de polițistul de frrontieră care, se pare, era băut la volan, a suferit mai multe contuzii abdominale și pulmonare, un traumatism cranio-cerebral, și fracturi multiple la nivelul membrelor inferioare. Băiatul a fost supus mai multor intervenții chirurgicale cu osteosinteză (reasamblarea fragmentelor osoase), și se află în perioada de recuperare, fiind imobilizat într-un cărucior cu rotile.

În schimb, vinovatul nu doar de accident, dar și de fugă de la locul faptei și încercare de inducere în eroare a organelor judiciare, este liber bine-mersi, având doar obligația de a se prezenta la sediul Poliției pentru câteva minute, cât durează să dea cu subsemnatul.

de Marian MOCANU Șirul măsurilor blânde luate de judecătorii Tribunalului Vaslui continuă. Aceștia au dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul polițistului de frontieră din Huși care nu doar că a accidentat grav un copil, dar a și fugit de la locul accidentului, punându-și soția să declare că ea era la volanului. În luna februarie a acestui an, polițistul de frontieră Andrei Andrunache a accidentat grav un copil, în timp ce gonea cu 130 de km/oră prin centrul municipiul Huși și a fugit de la locul faptei. Ulterior, soția acestuia a luat vina asupra ei, pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: