Home » Invatamant » Abia acum începe bacalaureatul!

Abia acum începe bacalaureatul!

de Răzvan CĂLIN

De astăzi, se dă startul la cele mai importante probe ale examenului de bacalaureat și singurele care vor decide ce candidați vor avea la final diploma de rigoare.

Emoțiile liceenilor din an terminal încep cu adevărat să se simtă de astăzi, pentru că abia acum se dă startul la partea cea mai grea din actuala sesiune a examenului de bacalaureat.

Astăzi este programată prima probă scrisă (E) la limba și literatura română, iar la Bârlad sunt înscriși 908 de candidați, repartizați în cele patru centre de examen: Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” (222); Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” (418); Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” (141) și Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” (127).

Intrarea candidaților în sălile de examen se va face în intervalul 7.30 – 8.30. După care, membrii comisiilor de examen vor avea la dispoziție o oră pentru a printa și multiplica subiectele ce vor fi luate de pe site-ul Ministeruluui Educației și Cercetării Științifice. Trebuie spus că, în prealabil, secretarul fiecărui centru de examen vor primi prin SMS o parolă pentru a putea accesa subiectele de pe site-ul minsterului de resort.

După proba scrisă la limba română va urma o zi de pauză – 30 iunie – sau mai bine zis atunci se va derula proba scrisă la limba maternă pentru minorități. Bac 2015 va continua pe 1 iulie cu proba scrisă obligatorie a profilului, pentru ca pe 3 iulie candidații să dea piept cu ultimul hop, respectiv proba scrisă la alegerea profilului și a specializării. Afișarea rezultatelor se va face pe 6 iulie, iar eventualele contestații vor putea fi depuse în aceeași, în intervalul orar 12 – 16. Între 7 și 9 iulie contestațiile vor fi soluționate, pentru ca rezultatele finale să fie afișate pe 10 iulie.

de Răzvan CĂLIN De astăzi, se dă startul la cele mai importante probe ale examenului de bacalaureat și singurele care vor decide ce candidați vor avea la final diploma de rigoare. Emoțiile liceenilor din an terminal încep cu adevărat să se simtă de astăzi, pentru că abia acum se dă startul la partea cea mai grea din actuala sesiune a examenului de bacalaureat. Astăzi este programată prima probă scrisă (E) la limba și literatura română, iar la Bârlad sunt înscriși 908 de candidați, repartizați în cele patru centre de examen: Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” (222); Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: