Home » Social » Week-end macabru la Bârlad!

Week-end macabru la Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Un bărbat înecat în Râul Bârlad și un altul cu picioarele zdrobite sub un tractor. Acesta este bilanțul evenimentelor nefaste petrecute week-end-ul trecut la Bârlad.

Din păcate, la Bârlad week-end-ul care tocmai s-a scurs a fost unul din care nu au lipsit nenorocirile. Primul caz s-a petrecut vineri, 26 iunie, când în albia rîului Bârlad, în apropiere de podul de lîngă Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui, a fost descoperit cadavrul unui bărbat. Decsoperirea a fost făcută de un localnic, care în jurul orei 10.54, trecea prin zonă și a observat plutind în apă cadavrul unui om. Imediat la fața locului s-au deplasat echipe ale Detașamentului de Pompieri Militari Bârlad care au scos trupul neînsflețit din apă.

Ulterior, polițiștii bârlădeni au reușit să-l identifice: Nicolae Ciobotaru, în vârstă de 58 de ani, din Târgu Ocna, județul Bacău. Polițiștii au aflat că bărbatul venise în Bârlad la niște rude, încă de la începutul lunii iunie. El a fost găzduit vreme de aproape trei săptămâni la aceste rude din oraș, care locuiesc în apropiere de zona unde a fost găsit fără suflare.

Din cele spuse de rude, Ciobotaru ar fi plecat de pe 19 iunie de la ei, însă fără a preciza care anume îi este destinația. De atunci, și până pe 26 iunie, când a fost găsit fără suflare, rudele sale nu au mai știut nimic de el.  Tot membrii familiei sunt cei care au spus anchetatorilor că acesta obișnuia în repetate rânduri să plece de acasă, fără a spune însă unde anume se duce. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost depus la Morga Bârlad unde urmează a se efectua necropsia în baza căreia vor putea fi elucidate cirucmstanțele în care a survenit decesul.

S-a răsturnat tractorul peste el!

tractor_rasturnat1A doua tragedie s-a petrecut duminică, 28 iunie, pe un teren agricol din apropierea satului Zorleni. În jurul orei 10.40, un brăbat din această llocalitate, în vârstă de 40 de ani, conducea un tractor pe un teren agricol situat la marginea localității, către satul Popeni. În tractor se mai afla un alt localnic, de 44 de ani, care îl tocmise pe primul pentru niște munci agricole.

„Din câte se pare, aveau de cosit ceva pe un teren al bărbatului de 44 de ani. Tocmai de asta de tractor era atașată și o cositoare. În timp ce se îndreptau către lotul de pământ respectiv, au fost nevoiți să urce panta unui deal destul de abrupt. La un moment dat, din această cauză tractorul a început să se balanseze, pentru caa în câteva clipe să se răstoarne pe partea stângă”, ne-a declarat subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Conducătorul a scăpat teafăr, însă pasagerul (bărbatul de 44 ani) a fost prins sub tractor, fiind imobilizat sub fiare de la mijloc în jos. Tractoristul, ajutat de câțiva localnici care se aflau în zonă și au observat întâmplarea, au încercat să-l scoate pe bărbat de sub utilajul agricol, însă fără succes. Cei care au reușit să facă acest lucru au fost membrii echipei de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Militari Bârlad. După care, omul a fost transportat și internat la Spitalul municipal de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, unde a fost diagnosticat cu multiple traumatisme la membrele inferioare.

de Răzvan CĂLIN Un bărbat înecat în Râul Bârlad și un altul cu picioarele zdrobite sub un tractor. Acesta este bilanțul evenimentelor nefaste petrecute week-end-ul trecut la Bârlad. Din păcate, la Bârlad week-end-ul care tocmai s-a scurs a fost unul din care nu au lipsit nenorocirile. Primul caz s-a petrecut vineri, 26 iunie, când în albia rîului Bârlad, în apropiere de podul de lîngă Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui, a fost descoperit cadavrul unui bărbat. Decsoperirea a fost făcută de un localnic, care în jurul orei 10.54, trecea prin zonă și a observat plutind în apă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

One comment

  1. asa meitati daca munciti duminica…nu degeaba o patiti

%d blogeri au apreciat: