Home » Sanatate » De astăzi, părinții au zi liberă pentru analizele copiilor

De astăzi, părinții au zi liberă pentru analizele copiilor

de Roxana NĂSTASĂ

De astăzi, părinții primesc prin lege o zi liberă anual, special pentru a-și duce copiii la medic, la analize. Legea a fost aprobată anul trecut, însă se va aplica începând de astăzi. Conform acestei legi, angajatorii au obligația de a le da o zi liberă părinților pentru analize copiilor, nefiind însă obligați să o și plătească.

De la 1 iulie, părinții vor avea dreptul la o zi liberă de la serviciu pentru a face un control de rutină copilului. Părintele trebuie să depună o cerere angajatorului cu 15 zile înainte de vizita la medicul de familie. Doctorul îi va elibera o adeverință prin care să certifice că analizele au fost efectuate.
„Este un lucru bun, mai ales că este necesar controlul la copii, iar unii părinți nu-și pot luat liber. Este bine, însă numai să nu se facă uz de acest lucru și să-și ia liber și să nu meargă la control”, ne-a declarat medicul de familie Mimi Bâzdâră.
Ziua liberă nesolicitată nu se reportează în următorul an. Familiile cu doi copii primesc tot o singură zi liberă, iar cele care au cel puțin trei copii vor primi două zile libere pe an. Totodată, în lege nu e prevăzută nicio sancțiune pentru părinții care nu își duc copiii la medic pentru aceste controale de rutină.

de Roxana NĂSTASĂ De astăzi, părinții primesc prin lege o zi liberă anual, special pentru a-și duce copiii la medic, la analize. Legea a fost aprobată anul trecut, însă se va aplica începând de astăzi. Conform acestei legi, angajatorii au obligația de a le da o zi liberă părinților pentru analize copiilor, nefiind însă obligați să o și plătească. De la 1 iulie, părinții vor avea dreptul la o zi liberă de la serviciu pentru a face un control de rutină copilului. Părintele trebuie să depună o cerere angajatorului cu 15 zile înainte de vizita la medicul de familie. Doctorul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: