Home » Social » Copiii bunicii ucigașe din Băcani au fost dați în grija statului român!

Copiii bunicii ucigașe din Băcani au fost dați în grija statului român!

de Răzvan CĂLIN

Copiii femeii în vârstă de 39 de ani, care în urmă cu trei ani și-a omorât cu bestialitate nepoata în vîrstă de două luni, au fost preluați de echipele DGASPC Vaslui din cauză că erau neglijați și abuzați fizic de tatăl lor.

În urmă cu trei ani, o femeie din satul Băltățeni, comuna Băcani, oripila opinia publică după ce își omora cu sânge rece nepoțica în vârstă de numai două luni. Este vorba despre Constanța Lupu, acum în vârstă de 39 de ani. Deși acum se află după gratii (unde are de ispășit 19 ani de detenție), femeia a ajuns din nou în atenția autorităților. De această dată din cauza calvarului pe care cei doi copii minori ai ei îl trăiesc zi de zi. După cum se știe, Constanța Lupu a adus pe lume trei copii: o fată în vârstă de 18 (cea căreia i-a omorât fetița) și doi băieți în vârstă de 10 ani și, respectiv cinci ani.

După ce Constanța Lupu a fost încarcerată, cei doi copii minori au fost lăsați în grja tatălui. Fata cea mare este stabilită în județul Galați. Din păcate, cei doi minori au avut parte la rândul lor de un veritabil calvar, cel care le-a făcut viața grea fiind chiar tatăl lor, Marin Lupu.

„Pur și simplu în ultimul timp el nu mai avea deloc grijă de acești doi copii. Erau neglijați în permanență, de foarte multe ori rămâneau acasă pe perioade mari de timp, nesupravegheați și lăsați flămânzi, tatăl fiind plecat de dimineață până seara. Mai mult, tatăl lor obișnuia să-i abuzeze fizic, îi bătea, le vorbea foarte urât etc. Pe scurt, acești doi minori aveau parte de un tratament chinuitor din partea tatălui lor. Noi monitorizam de mai mult timp această familie, având în vedere antecedentele care existau și, în consecință s-a dispus luarea măsurilor legale”, ne-a declarat Ionel Brătianu, psiholog în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

În consecință, cei doi copii au fost scoși prin ordonanță președințială ăi instituționalizați în Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad. Minorii au fost incluși într-un program de consiliere și terapie de specialitate, urmând a fi plasați unor asistenți maternali profesioniști.

În primăvara lui 2012, Constanța Lupu, mama acestor copii, și-a omorât cu sânge rece propria nepoțică, în vârstă d enumai două luni. Copilașul fusese născut de fiica cea mare a Constanței Lupu, care actualmente s-a stabilit în județul Galați. În aprilie 2012, sugarul a fost lăsat în grija bunicii pentru că mama sa urma cursurile unui liceu din Galați. Într-o zi din aprilie, Constanța Lupu și-a atacat cu sălbăticie nepoțica pe care a lovit-o de mai multe cu sadism până ce a intrat în comă. Motivul este halucinant: își ieșise din minți din cauză că sugarul nu se mai oprea din plâns. La vremea respectivă, medicul legist a concluzionat că moartea copilului a fost violentă si s-a datorat „comei cerebrale consecutive unui traumatism cranio-cerebral acut închis cu fractură de calotă craniană”. Pentru oribila sa faptă, femeia a primit o pedeapsă cu închisoarea de 19 ani.

de Răzvan CĂLIN Copiii femeii în vârstă de 39 de ani, care în urmă cu trei ani și-a omorât cu bestialitate nepoata în vîrstă de două luni, au fost preluați de echipele DGASPC Vaslui din cauză că erau neglijați și abuzați fizic de tatăl lor. În urmă cu trei ani, o femeie din satul Băltățeni, comuna Băcani, oripila opinia publică după ce își omora cu sânge rece nepoțica în vârstă de numai două luni. Este vorba despre Constanța Lupu, acum în vârstă de 39 de ani. Deși acum se află după gratii (unde are de ispășit 19 ani de detenție),…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: