Home » Social » „Povești din Vaslui”, puse în scenă

„Povești din Vaslui”, puse în scenă

de Roxana NĂSTASĂ

18 elevi vasluieni, dezinvolți și plini de viață, au făcut un pas mare către teatru și au intrat într-un proiect frumos inițiat de Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui, împreună cu actorii Sorin Poamă și Vera Ion.

Tinerii au lăsat preocupările de zi cu zi deoparte și, timp de o săptămână și-au scris poveștile bazate pe trăiri, simțiri, așteptări și dezamăgiri din viețile lor, pe care le-au pus mai apoi în scenă. Părinți care au probleme cu alcoolul, părinți adulterini, relații de dragoste între profesori și elevi, povești de dragoste neîmpărtășite, toate au fost jucate sâmbătă seara, la Sala Studio „Constantin Silvestru”.

Sala a fost plină, iar publicul a primit aceast nou tip de teatru cu brațele deschise, dându-le tinerilor actori curaj să meargă mai departe cu pasiunea lor.
„A fost frumos, ne-am simțit minunat. Am venit să jucăm teatru și ne-am dat frâu liber. Am scris, am improvizat, am stârnit emoții, am făcut totul din pasiune”, a spus unul din tinerii actori.
Acest proiect, finanțat de CJCPCT Vaslui își propune înființarea unui teatru de proiecte, în Vaslui cu o stagiune care să prezinte publicului măcar odată sau de două ori pe an, spectacole de teatru bazate pe poveștile celor care joacă, povești din viața de zi cu zi.

Directorul CJCPCT, Lucian Onciu speră ca va face teatru de calitate la Vaslui și, chiar dacă unii dintre elevii care joacă acum vor pleca la facultate, proiectul va avea continuitate.

„Îmi doresc ca măcar odată pe an sau de două ori, la Centrul Cultural ce urmează a fi deschis, să fie câte un spectacol de teatru de acest gen, în cadrul căruia să vină și actorii vasluieni. Avem absolvenți de Actorie pe care ne putem baza să vină să joace măcar odată pe an. E un teatru terapie, e un teatru diferit, în care tinerii scriu, improvizează, joacă. Au fost scenarii veridice, firești, scenarii delicate care au pus în pericol imaginea lor, dar și-au asumat, făcând lucruri pe care nu bănuiau că o să le facă. Sala a fost plină, publicul a primit bine acest spectacol, a fost ținut viu. Sperăm că lucrurile vor continua la fel în viitor”, a declarat Lucian Onciu.
Cei 18 elevi vasluieni care au participat la cursul de actorie au speranțe că vor continua cu această pasiune, indiferent de drumurile pe care viața îi va purta. Ba mai mult, unii dintre ei intenționează să urmeze Facultatea de Teatru și să nu-și abandoneze pasiunea stârnită în orașul natal.

de Roxana NĂSTASĂ 18 elevi vasluieni, dezinvolți și plini de viață, au făcut un pas mare către teatru și au intrat într-un proiect frumos inițiat de Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui, împreună cu actorii Sorin Poamă și Vera Ion. Tinerii au lăsat preocupările de zi cu zi deoparte și, timp de o săptămână și-au scris poveștile bazate pe trăiri, simțiri, așteptări și dezamăgiri din viețile lor, pe care le-au pus mai apoi în scenă. Părinți care au probleme cu alcoolul, părinți adulterini, relații de dragoste între profesori și elevi, povești de dragoste…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: