Home » Invatamant » Anul unei generații de excepție la Școala „Ștefan cel Mare” din Vaslui

Anul unei generații de excepție la Școala „Ștefan cel Mare” din Vaslui

de Roxana NĂSTASĂ

Cunoscută ca o școală foarte bună unde profesorii își fac meseria cu dăruire și pricepere, iar elevii ce-i pășesc pragul pornesc pe drumuri înalte în viață, Școala „Ștefan cel Mare” din Vaslui, nu se dezminte nici de această dată.

Rezultatele la Evaluarea Națională spun totul: procent de promovabilitate 97,82%, 12 elevi au obținut note de zece, iar 44 de elevi din cei 90 au obținut medii generale peste 9. Acest lucru se datorează, conform conducerii instituției, atât elevilor cât și profesorilor.

„Valoarea rezultatelor școlii la acest examen vine nu numai din aceste «vârfuri», ci și din munca asiduă a profesorilor, la toate clasele indiferent de nivelul acestora, pentru a-i aduce pe elevi la un nivel de pregătire superior momentului de pornire. De aceea, îi felicit pe toți colegii, profesori de limbă română și matematică, care au demonstrat, dacă mai era nevoie, că avem un corp profesoral puternic, care știe ce înseamnă modestia valorii și nu are nevoie de clasamente, ci de aprecierea și interpretarea justă a rezultatelor de către principalii noștri parteneri: părinții. Suntem mândri de toți elevii noștri de ieri, dar această generație de azi s-a întrecut pe sine”, a declarat Sorin Popoiu, directorul Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Reamintim că la Școala nr. 5, 90 de elevi din 92 au promovat examenul de Evaluare Națională, 12 dintre ei au obținut note de zece- doi la limba română și zece la matematică, jumătate dintre ei au obținut medii la examen peste 9, iar 19 dintre ei peste 9,50. Cei cu note de zece au deja planuri mari și vor să urmeze Liceul „Mihail Kogălniceanu”, în special profilul Științele Naturii, iar mai apoi, unii dintre ei vor să se facă doctori, magistrați, judecători sau cercetători în domeniul fizicii.

de Roxana NĂSTASĂ Cunoscută ca o școală foarte bună unde profesorii își fac meseria cu dăruire și pricepere, iar elevii ce-i pășesc pragul pornesc pe drumuri înalte în viață, Școala „Ștefan cel Mare” din Vaslui, nu se dezminte nici de această dată. Rezultatele la Evaluarea Națională spun totul: procent de promovabilitate 97,82%, 12 elevi au obținut note de zece, iar 44 de elevi din cei 90 au obținut medii generale peste 9. Acest lucru se datorează, conform conducerii instituției, atât elevilor cât și profesorilor. „Valoarea rezultatelor școlii la acest examen vine nu numai din aceste «vârfuri», ci și din munca…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: