Home » Business » Italienii se despart oficial de numele Țiriac la finalul lunii. Banca locală va fi redenumită UniCredit Bank

Italienii se despart oficial de numele Țiriac la finalul lunii. Banca locală va fi redenumită UniCredit Bank

UniCredit Țiriac, a cincea bancă locală în funcție de active, a convocat adunarea generală a acționarilor la finalul lunii iulie pentru a aproba schimbarea denumirii instituției de credit în UniCredit Bank și renunțarea la mandatele de membri în consiliul de supraveghere de către Leonard Leca și lui Petru Văduva. Totodată, italianul Francesco Giordano va fi înlocuit de Mirko Bianchi.
Leca și Văduva au condus afacerile grupului Țiriac între 2009 și 2014 și fuseseră numiți în consiliulul de supraveghere ca reprezentanți ai omului de afaceri Ion Țiriac, care a deținut până luna trecută 45% din acțiunile băncii. Țiriac a vândut participația italienilor de la UniCredit, care au ajuns astfel să dețină peste 95% din acțiuni.
Țiriac deținea acțiunile la UniCredit Țiriac Bank prin intermediul a două firme înregistrate în Olanda și Cipru și avea o opțiune de exit pe care putea să o exercite anual, negociată în 2005, în momentul în care UniCredit a preluat Bank Austria, care deținea banca HVB Ro­mânia (aflată atunci în proces de fuziune cu Banca Țiriac, construită de fostul tenismen în anii ‘90).
Sursa; zf.ro
UniCredit Țiriac, a cincea bancă locală în funcție de active, a convocat adunarea generală a acționarilor la finalul lunii iulie pentru a aproba schimbarea denumirii instituției de credit în UniCredit Bank și renunțarea la mandatele de membri în consiliul de supraveghere de către Leonard Leca și lui Petru Văduva. Totodată, italianul Francesco Giordano va fi înlocuit de Mirko Bianchi. Leca și Văduva au condus afacerile grupului Țiriac între 2009 și 2014 și fuseseră numiți în consiliulul de supraveghere ca reprezentanți ai omului de afaceri Ion Țiriac, care a deținut până luna trecută 45% din acțiunile băncii. Țiriac a vândut participația…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: