Home » Invatamant » Tabăra de lângă casă

Tabăra de lângă casă

de Răzvan CĂLIN

De câteva zile Asociația Astronomică „Sirius” – Club UNESCO din Bârlad a demarat un proiect ambițios care își propune să atragă cât mai mulți copii către domeniul astronomiei. Intitulat „Tabăra de lângă casă”, proiectul este derulat în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bârlad și se va întinde pe durata a două luni (22 iunie – 22 august).

”Avem o serie întreagă de activități dedicate elevilor de gimnaziu și liceu prin care dorim să-i inițiem în astronomie și astrofizică. Unii  dintre participanții la acest proiect erau interesați de astronomie de ceva timp, dar era nevoie de «ceva» care să-i motiveze pentru începerea studiului sistematic al bolții cerești și al fenomenelor astronomice. «Tabăra de lângă casă» constituie o șansă pentru elevii entuziaști de a găsi răspunsuri la propriile întrebări legate de frumusețile și misterele bolții cerești. Pe toată perioada taberei elevii primesc diverse materiale necesare studiului: hărți, tabele, programe pentru calculator (planetariu virtual etc.) reviste și manuale. Activitățile sunt susținute prin acces la materiale didactice și educative de specialitate: atlas stelar, anuar astronomic, album de astrofotografie, biblioteca de carte astronomică. De asemenea, participanții vor avea ocazia pe 8 iulie să afle ultimele noutăți din fizica solară într-o prezentare cu filme frumoase, cu imagini de la sateliți, a doamnei Alina Donea – Senior Lecturer in Applied Mathematics and Astrophysics Monash Centre for Astrophysics School of Mathematical Sciences Monash University Clayton, Australia, Membru de Onoare AAS”, ne-a declarat profesorul Ioan Adam, președintele Asociației ”Sirius” Bârlad.
Elevii participanți la acest proiect provin de la mai multe instituții de învățământ locale:  Școala Gimnazială Nr.1 Zorleni, Școala Gimnazială „Iorgu Radu”, Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”, Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu”, Școala Gimnazială „Stroe S.Belloescu”, Școala Gimnazială „Geoge Tutoveanu” și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”.

de Răzvan CĂLIN De câteva zile Asociația Astronomică „Sirius” - Club UNESCO din Bârlad a demarat un proiect ambițios care își propune să atragă cât mai mulți copii către domeniul astronomiei. Intitulat „Tabăra de lângă casă”, proiectul este derulat în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bârlad și se va întinde pe durata a două luni (22 iunie - 22 august). ”Avem o serie întreagă de activități dedicate elevilor de gimnaziu și liceu prin care dorim să-i inițiem în astronomie și astrofizică. Unii  dintre participanții la acest proiect erau interesați de astronomie de ceva timp, dar era nevoie de…

Review Overview

User Rating: 4.63 ( 2 votes)

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: