Home » Justitie » Condamnări pe banda rulantă

Condamnări pe banda rulantă

de Marian MOCANU

Deși a început vacanța judecătorească, magistrații vasluieni au în continuare de lucru. În doar câteva zile au dat mai multe sentințe, inclusiv în două cazuri de tentative de omor. Cuțitarul din Târzii, Liviu Vasile Harabagiu, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru că și-a înjunghiat un vecin, în timp ce bârlădeanul Cezar Dimofte a primit o condamnare de trei ani cu suspendare pentru folosirea unei securi în „rezolvarea” unei altercații. Un alt vasluian, trimis în judecată tot pentru tentativă de omor, a fost obligat de instanță să se interneze într-un spital de psihiatrie după ce și-a înjunghiat fiul într-o criză de furie, pe motiv că mâncarea primită nu era bună.

Magistrații vasluieni l-au condamnat pe Liviu Vasile Harabagiu la patru ani de închisoare cu executare după ce, acesta și-a înjunghiat un vecin practic fără motiv. Totul s-a petrecut chiar în seara de Crăciun, în 2014, în fața unei crâșme din satul Târzii, comuna Oltenești, unde agresorul băuse împreună cu victima, Mădălin Ciulei și un alt consătean. Harabagiu, un recidivist abia întors din închisoare după ce fusese condamnat pentru furturi din locuințe, s-a supărat pe Ciulei pentru că acesta dorea să plece acasă însoțit de celălalt consătean, iar el nu mai avea cu cine bea! Dat fiind faptul că loviturile de cuțit au pus în pericol viața victimei, agresorul a fost acuzat de tentativă de omor. Pe lângă cei patru ani de închisoare, Harabagiu, în vârstă de 33 ani, va trebui să execute și un rest de pedeapsă , de 377 de zile, rămas după ce a fost eliberat condiționat. În plus, va trebui să plătească victimei suma de 9.000 lei drept despăgubiri morale.

Condamnat cu suspendare.

Bârlădeanul Cezar Dimofte a scăpat ușor, după ce, de la o certă banală, era cât pe ce să ia viața unui cunoscut. Cei doi s-au luat la harță dintr-un motiv pe care nici ei nu și-l mai aduc prea bine aminte. Cearta a degenerat în bătaie, căreia Cezar i-a pus capăt cu mai multe lovituri de secure. Victima a fost transportată de urgență la un spital din Iași, medicii operându-l timp de mai multe ore.

Trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, Dimofte a fost condamnat joi de magistrații Tribunalului Vaslui la trei ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. În această perioadă, Cezar Dimofte va trebui să presteze un număr de 60 de zile de muncă în folosul comunității, fie la Primăria Bârlad, fie la Spitalul Municipal de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad.

Obligat de magistrați să se interneze la Psihiatrie

Vasile Bulgariu, 56 de ani, din satul Frasinu, comuna Poienești, a fost arestat preventiv în luna aprilie după ce și-a înjunghiat propriul fiu, în vârstă de 26 de ani. Motivul agresiunii a fost faptul că tatălui „i-a sărit muștarul”, nemulțumit că băiatul nu a prăjit destul de bine ficățeii de pui pentru mesa de prânz. Orb de furie, Vasile Bulgariu a luat un cuțit de bucătărie și și-a înjunghiat fiul în zona toraco-abdominală, de jos în sus, astfel că lama a penetrat plămânul, atingând și inima. Tânărul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe, medicii reușind să-l salveze.

Anchetatorii au dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, pe baza căreia magistrații tribunalului Vaslui au decis vineri internarea agresorului într-un centru medical specializat. Acolo, Bulgariu va fi obligat să urmeze un tratament de specialitate „până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, așa cum se arată în decizia instanței.

de Marian MOCANU Deși a început vacanța judecătorească, magistrații vasluieni au în continuare de lucru. În doar câteva zile au dat mai multe sentințe, inclusiv în două cazuri de tentative de omor. Cuțitarul din Târzii, Liviu Vasile Harabagiu, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru că și-a înjunghiat un vecin, în timp ce bârlădeanul Cezar Dimofte a primit o condamnare de trei ani cu suspendare pentru folosirea unei securi în „rezolvarea” unei altercații. Un alt vasluian, trimis în judecată tot pentru tentativă de omor, a fost obligat de instanță să se interneze într-un spital de psihiatrie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile