Home » Justitie » Țigări de contrabandă descoperite în podelele unor microbuze

Țigări de contrabandă descoperite în podelele unor microbuze

de Marian MOCANU

Polițiștii de frontieră și  inspectorii vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița au descoperit 558.000 țigarete de contrabandă ascunse în locuri special amenajate în podelele a două microbuze. Unul dintre șoferi a încercat să scape de controlul polițiștilor întorcându-se spre Moldova. 

În după-amiaza zilei de joi, 2 iulie,  în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru a intra în țară un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetățean român în vârstă de 36 de ani. O oră mai târziu, un alt microbuz de aceeași marcă, înmatriculat în Bacău, condus tot un alt român, în vârstă de 31 de ani, a sosit și el în vamă. Înainte de a ajunge la controlul de frontieră, șoferul a întors mașina și a demarat în trombă înapoi spre Moldova. Polițiștii de frontieră au plecat în urmărirea vehicolului, pe care l-au oprit pe podul rutier Albița – Leușeni.

În urma controalelor amănunțite a celor două microbuze, polițiștii au descoperit și motivul încercării de fugă a celui de-al doilea șofer, anunțat probabil despre controalele care se făceau la primul microbuz. În compartimente special amenajate în podelele celor două autovehicule a fost descoperită cantitatea de 558.000 țigarete, adică 27.900 pachete cu țigări de diferite mărci de proveniență Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reținerii țigaretelor, în valoare totală  de 12.555 lei și a celor două autovehicule, în valoare totală  de 90.000 lei în vederea confiscării. Cei doi șoferi au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 20.000 lei.

de Marian MOCANU Polițiștii de frontieră și  inspectorii vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița au descoperit 558.000 țigarete de contrabandă ascunse în locuri special amenajate în podelele a două microbuze. Unul dintre șoferi a încercat să scape de controlul polițiștilor întorcându-se spre Moldova.  În după-amiaza zilei de joi, 2 iulie,  în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru a intra în țară un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetățean român în vârstă de 36 de ani. O oră mai târziu, un alt microbuz de aceeași marcă, înmatriculat în Bacău, condus tot…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: