Home » World » BCE menține finanțarea de urgență pentru băncile grecești

BCE menține finanțarea de urgență pentru băncile grecești

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat luni seara că va menține nivelul actual al programului de asistență financiară de urgență (ELA) pentru băncile grecești, dar va înăspri condițiile de acordare a finanțării, relatează Ouest France în pagina electronică.

Consiliul guvernatorilor „a decis astăzi (luni) să mențină aportul de lichidități de urgență (ELA) pentru băncile grecești la nivelul decis la 26 iunie 2015, după ce a discutat o propunere a Băncii Greciei”, a anunțat BCE într-un comunicat.

Din 26 iunie, finanțarea în cadrul ELA a fost plafonată la aproape 89 de miliarde de dolari.

În așteptarea referendumului de duminică, care s-a încheiat cu victoria tabereri „nu” la propunerile creditorilor internaționali ai Greciei, BCE a consimțit să cufunde într-o comă artificială băncile acestei țări, decizând la 28 iunie menținerea finanțării de urgență, fără a crește plafonul.

Sursa: mediafax.ro

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat luni seara că va menține nivelul actual al programului de asistență financiară de urgență (ELA) pentru băncile grecești, dar va înăspri condițiile de acordare a finanțării, relatează Ouest France în pagina electronică. Consiliul guvernatorilor "a decis astăzi (luni) să mențină aportul de lichidități de urgență (ELA) pentru băncile grecești la nivelul decis la 26 iunie 2015, după ce a discutat o propunere a Băncii Greciei", a anunțat BCE într-un comunicat. Din 26 iunie, finanțarea în cadrul ELA a fost plafonată la aproape 89 de miliarde de dolari. În așteptarea referendumului de duminică, care s-a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: