Home » National » Ce spune ministrul Apărării despre posibilitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu

Ce spune ministrul Apărării despre posibilitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat pentru gândul că nu mai este cazul și ”nu mai este posibil” să fie reintrodus serviciul militar obligatoriu în țara noastră și că în Parlament se discută legea rezervistului voluntar.

După ce în Parlament s-a introdus un proiect de lege privind ”rezervistul voluntar”, ministrul Apărării, Mircea Dușa, a precizat pentru gândul că în țara noastră nu mai este cazul reintroducerii serviciului militar obligatoriu.

”În România nu cred că mai este cazul și nu mai este posibil să reintroduci serviciul militar obligatoriu. Este vorba de legea rezervistului voluntar, tinerii care doresc voluntar să facă pregătire militară pot să asiste, sigur într-o anumită perioadă de timp, vedem cum va aproba Parlamentul,la o pregătire pe o perioadă scurtă de maximum 15 zile anual. Dar încă o dată repet, este vorba despre legea rezervistului militar, nu are legătură cu serviciul militar obligatoriu”, a spus Dușa pentru gândul.

Proiectul de lege privind rezervistul voluntar urmează să fie discutat în Parlament. Stagiul militar obligatoriu nu mai este în vigoare de la 1 ianuarie 2007.

Sursa: gandul.info

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat pentru gândul că nu mai este cazul și ”nu mai este posibil” să fie reintrodus serviciul militar obligatoriu în țara noastră și că în Parlament se discută legea rezervistului voluntar. După ce în Parlament s-a introdus un proiect de lege privind ”rezervistul voluntar”, ministrul Apărării, Mircea Dușa, a precizat pentru gândul că în țara noastră nu mai este cazul reintroducerii serviciului militar obligatoriu. ”În România nu cred că mai este cazul și nu mai este posibil să reintroduci serviciul militar obligatoriu. Este vorba de legea rezervistului voluntar, tinerii care doresc voluntar să facă pregătire…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: