Home » Justitie » Hoț prins în flagrant de polițiști

Hoț prins în flagrant de polițiști

de Marian MOCANU

Polițiștii Poliției orașului Negrești au reținut un tânăr care a fost prins în flagrant în timp de fura peste 30 de cartușe de țigări dintr-un magazin. La doar 17 ani, tânărul este hoț cu state vechi, acesta mai fiind cercetat pentru comiterea a altor infracțiuni de furt calificat comise anul trecut. Instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

În prima noapte a lunii iulie, polițiștii din Negrești au fost sesizați de agenții unei societăți de pază cu privire la faptul că au surprins un tânăr în incinta unui magazin din orași. Polițiștii au identificat hoțul ca fiind Ionuț Munteanu, în vârstă de 17 ani, domiciliat în orașul Negrești.

Modalitatea de pătrundere a hoțului a fost simplă: după ce a scos din funcțiune sistemul de alarmă de la magazinul respectiv, a forțat ușa de acces și apoi a sustras țigări de diferite mărci, în valoare totală de 5.111 lei.

Ionuț Munteanu a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 ore, ulterior fiind prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui și a emis pe numele tânărului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Tânărul a ales carierea de hoț încă de mic, acesta fiind cercetat de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Negrești pentru comiterea altor infracțiuni de furt. Una din fapte a fost comisă cu un an în urmă, când a sustras dintr-un bar un laptop, un televizor tip plasmă, țigări și 460 lei, bani din aparatele de jocuri electronice. Alte două fapte au fost comise de Ionuț Munteanu, în perioada mai – iunie 2014, când a furat aparatură electrică dintr-un imobil aflat în construcție și cartele telefonice și un aparat de fotografiat dintr-un magazin din Negrești. De asemenea, în luna septembrie 2014, Ionuț Munteanu a fost arestat preventiv, acesta fiind cercetat pentru faptul că pe timp de noapte, a pătruns prin efracție în incinta unei societăți comerciale din municipiul Vaslui, de unde a reușit să sustragă bani și țigări.

„Din perspectiva potențialei victime, furturile din societăți comerciale pot fi prevenite prin asigurarea imobilelor cu elemente de securitate. În mediul urban este menționată în principal utilizarea mijloacelor tehnice și de siguranță modernă: montarea unor interfoane și utilizarea corectă a acestora, montarea sistemelor de alarmă, asigurarea imobilelor cu sisteme de închidere greu de deschis”, a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ VAslui.

de Marian MOCANU Polițiștii Poliției orașului Negrești au reținut un tânăr care a fost prins în flagrant în timp de fura peste 30 de cartușe de țigări dintr-un magazin. La doar 17 ani, tânărul este hoț cu state vechi, acesta mai fiind cercetat pentru comiterea a altor infracțiuni de furt calificat comise anul trecut. Instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile. În prima noapte a lunii iulie, polițiștii din Negrești au fost sesizați de agenții unei societăți de pază cu privire la faptul că au surprins un tânăr în incinta unui…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: