Home » Invatamant » Școala „George Tutoveanu” are un cor de excepție!

Școala „George Tutoveanu” are un cor de excepție!

de Răzvan CĂLIN

Corul Ding – Dong al Școlii gimnaziale „George Tutoveanu” din Bârlad a câștigat premiul II la Concursul Coral Internațional „Gavriil Musicescu” Iași.

La sfârșitul săptămânii trecute, Corul de copii „Ding – Dong” al Școlii gimnaziale „George Tutoveanu” din Bârlad a avut o evoluție de excepție la un prestigios concurs internațional de profil. Este vorba despre Festivalul – concurs coral internațional „Gavriil Musicescu”, ce s-a desfășurat la Iași. Corul școlii din Bârlad a reușit să câștige premiul II, la Secțiunea „Cantus Mundi – coruri de copii”, fiind coordonat de profesorii Ana Maria Rusu și Emilia Mocanu. Primul loc a revenit Corului „Lia – Ciocârlia”  din Chișinău, Republica Moldova.

Din juriul festivalului au făcut parte Anna Ungureanu – dirijor al corului Madrigal București -, Voicu Popescu – dirijor al Corului de copii radio Bucuresti – și Elena Marian – presedintele asociatiei corale din Republica Moldova.

„Este un premiu foarte valoros pentru această formație corală, mai ales că e vorba despre niște copii care sunt amatori pentru că ei nu știu notele muzicale și, în consecință, nu citesc partituri. Este un cor format din 30 de copii,elevi ai școlii noastre, cu vârste între 11 și 14 ani, care fac acest lucru din pasiune. Toti participanții au susținut un concert cu piese impuse alaturi de Corul Madrigal și Corul de copii Radio. Vă dați seama că a fost o deosebită onoare pentru noi să putem cânta alături de aceste două coruri de renume și de talie internațională. Este prima formație corală din orasul Bârlad care reușește să atingă o asemenea performanță, mai ales ca mișcarea corală în rândul copiilor nu mai reprezintă o prioritate nici pentru elevi și nici pentru profesorii de educație muzicală”, ne-a declarat profesorul Ana Maria Rusu.

La festivalul de la Iași au participat coruri din Bulgaria, Ucraina, Grecia, Republica Moldova și, bineînțeles, România.

Programul „Cantus Mundi”, patronat de Guvernul României, își propune să reînvie cântarea corală la nivelul copiilor, iar Corul de copii „DING – DONG” a fost inclus în acest proiect în urma participării la festivalul de la Iași.

de Răzvan CĂLIN Corul Ding - Dong al Școlii gimnaziale „George Tutoveanu” din Bârlad a câștigat premiul II la Concursul Coral Internațional „Gavriil Musicescu” Iași. La sfârșitul săptămânii trecute, Corul de copii „Ding - Dong” al Școlii gimnaziale „George Tutoveanu” din Bârlad a avut o evoluție de excepție la un prestigios concurs internațional de profil. Este vorba despre Festivalul - concurs coral internațional „Gavriil Musicescu”, ce s-a desfășurat la Iași. Corul școlii din Bârlad a reușit să câștige premiul II, la Secțiunea „Cantus Mundi - coruri de copii”, fiind coordonat de profesorii Ana Maria Rusu și Emilia Mocanu. Primul loc…

Review Overview

User Rating: 4.48 ( 2 votes)

About Razvan Calin

2 comments

  1. Felicitari Dna Ana! Tare mi-e dor de cor. Uite ca ati ajuns sa aveti rezultate, trebuie doar sa va vada cine trebuie. Va pup cu drag, Flo

  2. Cel mai tare cor cu cea mai buna profesoara! Mereu stie cum sa vb cu elevii si cum sa se poarte asa ca sa nu se simta prost nimeni. E prea draguta si e un om cu suflet de aur. Felicitari doamna, va iubim!

%d blogeri au apreciat: