Home » Social » Trei vasluieni câștigători la loteria bonurilor fiscale

Trei vasluieni câștigători la loteria bonurilor fiscale

de Marian MOCANU

La o săptămână după cea de-a doua extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale, la Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui s-au prezentat doar trei posibili câștigători. Dacă la nivel național vor fi mai puțin de o sută de câștigători, cei trei vasluieni vor câștiga un premiu minim de 10.000 lei! Următoarea extragere va avea loc pe data de 19 iulie, și la ea vor participa bonurile fiscale emise în perioada 1 – 30 iunie.

Doar trei vasluieni au depus bonuri fiscale câștigătoare la cea de-a doua extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale organizată de Ministerul Finanțelor Publice. Toți cei trei potențiali câștigători au depus bonurile câștigătoare la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui, în timp ce la serviciile fiscale din Bârlad, Huși și Negrești nu s-a prezentat nici un potențial câștigător.

Dată fiind valoarea bonului extrasă, la această extragere a Loteriei bonurilor Fiscale se așteaptă un număr mult mai mic de câștigători față de prima ediție, cea din data de 13 aprilie.

Spre comparație, la prima extragere, în primele trei zile, la unitățile fiscale din județ s-au prezentat 103 vasluieni cu bonuri câștigătoare.

La cea de-a doua extragere, câștigatoare sunt bonurile fiscale emise în data de 23 mai având o valoare cuprinsă între 135,00 și 135,99 lei.

După semieșecul de la prima extragere, atunci când au fost depuse 18.215 de cereri de revendicare a premiilor, astfel încât suma acordată pentru fiecare câștigător a fost de doar 55 de lei, au fost aduse unele modificări la regulamentul de organizare a Loteriei Bonurilor Fiscale. Este vorba în principal de acordarea a doar 100 de premii, în valoare de câte 10.000 lei. În cazul în care vor fi depuse mai multe bionuri la cea de-a doua extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale va avea loc o a doua extragere, pentru desemnarea celor 100 de câștigători.

Trebuie spus că la prima extragere, au fost foarte mulți câștigători, atât datorită valorii bonului câștigător, valoare cuprinsă între 6.00 și 6.99 lei, accesibilă oricărui cumpărător, cu atât mai mult cu cât în perioada respectivă au fost mai multe acțiuni și controale pe linia disciplinei fiscale, inclusiv a obligativității eliberării de bonuri fiscale.

Regulamentul loteriei

Pentru revendicarea premiului, bonul fiscal câștigător la loteria bonurilor fiscale trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Bonul trebuie sa fie emis de o casă de marcat fiscală, care funcționează în conformitate cu OUG nr. 26/1999, iar toate informațiile de pe bon trebuie să fie vizibile și lizibile. Bonurile considerate câștigătoare vor fi depuse, împreună cu o cerere tip și o copie a actului de identitate, însoțită de datele contului bancar în care ar urma să fie virat eventualul premiu, la ghișeele agențiilor Administrației Finanțelor Publice din raza de competență în termen de maxim 30 de zile de la extragere, deci până pe data de 28 iulie. După verificarea bonurilor fiscale câștigătoare, premiile vor fi virate în conturile câștigătorilor în maxim două luni, deci undeva în luna septembrie a acestui an. Începând din luna iulie, extragere la Loteria Bonurilor Fiscale se va face lunar. Următoarea extragere va avea loc pe data de 19 iulie, și la ea vor participa bonurile emise în perioada 1 – 30 iunie.

de Marian MOCANU La o săptămână după cea de-a doua extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale, la Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui s-au prezentat doar trei posibili câștigători. Dacă la nivel național vor fi mai puțin de o sută de câștigători, cei trei vasluieni vor câștiga un premiu minim de 10.000 lei! Următoarea extragere va avea loc pe data de 19 iulie, și la ea vor participa bonurile fiscale emise în perioada 1 – 30 iunie. Doar trei vasluieni au depus bonuri fiscale câștigătoare la cea de-a doua extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale organizată de Ministerul Finanțelor Publice. Toți cei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: