Home » Administratie » Bani în conturile fermierilor

Bani în conturile fermierilor

de Marian MOCANU

Zootehniștii din zonele defavorizate au primit banii aferenți ajutoarelor financiare acordate de Uniunea Europeană pentru anul 2014. Tot zilele acestea, fermierii au primit și ajutorul de stat care reprezintă diferența de acciză pentru motorina folosită în agricultură în ultima periodă a anului trecut.

Crescătorii de bovine, ovine și caprine din zonele considerate defavorizate din punct de vedere agroclimatic au primit subvențiile aferente anului 2014. Este vorba de zootehniștii din comunele Alexandru Vlahuță, Bogdana, Bogdănița, Dragomirești, Gherghești, Ibănești, Ivănești, Puiești, Pungești și Voinești care au depus anul trecut cereri de subvenție la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui.

Aceste ajutoare financiare sunt plătite din Fondul European de Garantare Agricolă. Au beneficiat producători de lapte și de carne de vită din zonele defavorizate, care au primit, câte 82,09 euro/cap de animal, pentru un total de 1.819 vaci de lapte, anul trecut fiind depuse un număr de 491 cereri în acest sens, și producători de lapte și de carne de ovine șicaprine din zonele defavorizate. Un număr de 115 crescătorii de oi și capre din cele zece comune considerate zone defavorizate au primit câte 3,43 euro/cap de animal, numărul total al cererilor depuse însumând 15.501 capete.

„Plățile către zootehniștii din zonele defavorizate au fost deja făcute, și au fost efectuate la cursul de schimb leu/euro din 30 septembrie 2014, și anume 4,4102 lei/euro. Crescătorii de animale din zonele defavorizate din județul Vaslui au termen final până pe data de 10 iulie să depună cererile de subvenție aferente acestui an agricol”, a declarat Răzvan Arteni, directorul executiv al APIA Vaslui.

Tot în aceste zile, APIA a făcut plățile către fermierii care au depus documentațiile aferente ultimului trimestru a anului 2014 pentru subvenționarea accizei reduse pentru motorina folosită în agricultură. În cadrul ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul al IV-lea 2014, pentru 359 de beneficiari din județul Vaslui, a fost plătită suma de 5.351.326.18 lei, pentru o cantitate totală de motorină de 2.977.095 litri. Depunerea documentelor în vederea decontării diferenței de acciză folosită la lucrările în agricultură, inclusiv pentru irigații sau lucrări de îmbunătățiri funciare se face trimestrial, plata efectuându-se la sfârșitul anului agricol.

de Marian MOCANU Zootehniștii din zonele defavorizate au primit banii aferenți ajutoarelor financiare acordate de Uniunea Europeană pentru anul 2014. Tot zilele acestea, fermierii au primit și ajutorul de stat care reprezintă diferența de acciză pentru motorina folosită în agricultură în ultima periodă a anului trecut. Crescătorii de bovine, ovine și caprine din zonele considerate defavorizate din punct de vedere agroclimatic au primit subvențiile aferente anului 2014. Este vorba de zootehniștii din comunele Alexandru Vlahuță, Bogdana, Bogdănița, Dragomirești, Gherghești, Ibănești, Ivănești, Puiești, Pungești și Voinești care au depus anul trecut cereri de subvenție la Agenția de Plăți și Intervenție pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: