Home » Social » Vin salariile pentru însoțitori!

Vin salariile pentru însoțitori!

de Mihaela NICULESCU

Începând cu luna iulie, Primăria Bârlad va onora salariile tuturor celor 300 de însoțitori ai persoanelor cu handicap, cu 50 mai mult decât până acum, nemaiexistând în acest moment liste de așteptare.

Ionel Ștefănică Armeanu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, admite că a fost o perioadă în care au fost sistate salariile însoțitorilor persoanelor cu handicap, dar spune că au fost reglementate lucrurile, iar acum banii au fost alocați la zi.

„Nu este normal să existe liste de așteptare la Direcția de Asistență Socială (DAS) Bârlad. Nu este normal să se aștepte decesul cuiva pentru a deveni vacant locul de însoțitor. Nu știu de ce, ani la rând, Consiliul Local Bârlad a aprobat acest număr de 250 de însoțitori ai persoanelor cu handicap. Acum, toți banii vin de la bugetul de stat. Eu cred că această problemă dată de existența unui număr limitat de însoțitori ar trebui să înceteze”, ne-a declarat directorul DGASPC Vaslui.
Ionel Ștefănică Armeanu a mai spus că primăria va trebui să facă demersuri din timp pentru solicitarea fondurilor, în funcție de numărul de însoțitori prognozat, ceea ce a și făcut recent.
„Directorul economic al primăriei știe, cu siguranță, ce trebuie făcut, pentru că sunt etape specifice în dimensionarea bugetului. Este trist că totuși, în ciuda faptului că în ultimii patru ani nu au fost întârzieri la plata însoțitorilor persoanelor cu handicap, au existat și comune care au omis să ceară bani”, a mai afirmat șeful DGASPC Vaslui.
Din cele declarate de directorul Armeanu, din toate orașele județului Vaslui, doar Bârladul a menținut acest număr unic de însoțitori. În timp ce la Bârlad numărul părea bătut în cuie, în celelalte orașe, dar și în comunele județului, numărul însoțitorilor persoanelor cu handicap reflectă realitatea.

de Mihaela NICULESCU Începând cu luna iulie, Primăria Bârlad va onora salariile tuturor celor 300 de însoțitori ai persoanelor cu handicap, cu 50 mai mult decât până acum, nemaiexistând în acest moment liste de așteptare. Ionel Ștefănică Armeanu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, admite că a fost o perioadă în care au fost sistate salariile însoțitorilor persoanelor cu handicap, dar spune că au fost reglementate lucrurile, iar acum banii au fost alocați la zi. „Nu este normal să existe liste de așteptare la Direcția de Asistență Socială (DAS) Bârlad. Nu este normal să se…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: